Foto: methi
Garam masala je mix aromatickych korenin. Jej zlozenie sa moze lisit dom od domu, kazda indicka gazdinka ma ten svoj rodinny recept.
Postup
-
1
Vsetky koreniny pomalicky, na najslabsom ohni opekame na panvicke (bez oleja), az kym nezmenia farbu a nerozvinu svoju vonu. Najlepsie je opekat ich po jednom, pretoze kazde korenie potrebuje inu dobu na opekanie. Mohlo by sa stat, ze pri opekani vsetkych naraz, by vam niektore prihorelo a tym vam cela zmes zhorkne.
-
2
Opecene nechame vychladnut na tacke (nie na panvicke). Kardamomove tobolky rozluskneme a semienka vyberieme. Spolu s ostatnym korenim ich zomelieme na kavovom mlynceku na praskove korenie. Skladujeme v tesne uzavretych sklenych poharoch.
@kredenc neda sa nevsimnut,ze si sa zase zacal navazat do kazdeho jej receptu...minule to bol @rajnica ,teraz @kredenc .Neviem ci si ten isty,ale bola by som Ti vdacna keby si prestal.Mne sa jej recepty pacia,varim ich,som rada,ze sa vratila,lebo jej recepty na Varechu patria,chybali tu a myslim,ze nielen mne....takze pokojne zatelefonuj aj strykovi z Dolneho Vyplachu,ale informovat nas o tom nemusis...
www.martinus.sk/?uItem=29779...
www.bol.com/nl/p/herbs-spices/1001004001784044/...
Pod obrazkom knihy je napisane INKIJKEXEMPLAAR, na to kliknes a mozes do knihy (anglicky) nahliadnut.