Foto: jenni
Cookies z arašidového masla na vegánsky spôsob. Z uvedeného množstva vyšlo približne 40-42 sušienok.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V jednej mise zmiešame spolu cukor s arašidovým maslom, pridáme vanilkový lusk, škoricu mlieko a dôkladne premiešame celú zmes.
-
2
K arašidovej zmesi pridáme sypké suroviny - múku, ovsené vločky, soľ, sódu bikarbónu a znova premiešame.
-
3
Zo zmesi si odoberáme asi po 1 polievkovej lyžici a tvarujeme guličky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Medzi guličkami necháme rovnomerné rozostupy.
-
4
Guličky na plechu roztlačíme vidličkou.
-
5
Vrch koláčikov jemne posypeme kryštálmi cukru. Koláčiky pečieme 10 až 12 minúť pri 180 stupňoch. Po upečení koláčiky necháme niekoľko (cca 5) minút na plechu a potom ich preložíme na tanier. Koláčiky necháme vychladnúť.
-
6
Ak sa vám budú zdať sušienky hneď po upečení príliš mäkké, nezľaknite sa, potrebujú odstáť nejaký čas, kým trochu stvrdnú. Sušienky chutia výborne v kombinácii so studeným mliekom, odporúčam. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu