Predjedlá (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Zapečené šampiňóny s oštiepkovou plnkou

Bezmäsité jedlá

<b>Cesnakové pesto:</b> Cesnak ošúpeme a rozmixujeme s trochou olivového oleja. Šampiňóny umyjeme pod studenou vodou a...

prazdny

Špenátové muffiny

Raňajky

Báječné muffiny trochu inak.

prazdny

Bryndzovo-avokádový tartar na lososovi

Slané chuťovky

Cukor, soľ, vodku, šťavu, kôru z citróna a kôpor zmiešame. Lososa bez...

prazdny

Posúchy s paradajkovo-syrovou zmesou

Večera

Umyté paradajky nakrájame na kolieska, ktoré ugrilujeme. Počas grilovania potierame zmesou tymianu, cesnaku...

prazdny

Masové kuličky

Bravčové mäso

Recept jsem objevila v Obrazové kuchařce Panoramy Čínská domácí kuchyně, autorky Thang Jüngling, Laděna...

prazdny

Kysnuté závitky s kapustou a slaninkou

Večera

Z múky, vajec, droždia, masla a mlieka urobíme dobre vymiesené cesto. Necháme kysnúť....

prazdny

Slaninkové košíčky s paradajkou, korbáčikmi a mozzarelou

Večera

Kombinácia slovenského a talianskeho. Veľmi rýchle, efektné a úžasne chutné jedlo, ktoré môžete pripraviť...

prazdny

Špargľa vo woku

Bezmäsité jedlá

recept pre prípravu zelenej špargle

prazdny

Baklažánová nátierka

Bezmäsité jedlá

Jedna z variácií na blízkovýchodné pomazánky, s možnosťou mnohých úprav.

prazdny

Špenátová roláda s kozím syrom a lososom

Slané chuťovky

Skvelá špenátová roláda ukrýva vynikajúcu kombináciu chutí. Objavíte v nej výborný kozí syr, šťavnatého lososa aj čerstvé bylinky....

prazdny

Nátierka z údeného lososa

Večera

Tento recept som našiel na zahraničnej stránke. Recept som trochu prispôsobil na slovenský spôsob.

prazdny

Slávky Marinera - Mejillones à la Marinera

Hlavné jedlá

Rýchle, chutné a ešte k tomu aj zdravé. Recept je podľa Ferran Adrià.

prazdny

Grilované krevety v marináde z javorového sirupu

Predjedlá

Tento rok sme chceli naplno využiť barbecue. Máme to šťastie, že krevetky u nás dostať...

prazdny

Krehké hubové košíčky

Bezmäsité jedlá

Jemné maslové cesto a výrazná chuť nivy a húb spolu krásne ladia :).

prazdny

Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom

Večera

Kúsky tuniaka osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Oflambujeme koňakom a podusíme nakrátko...

prazdny

Napoleonky z bryndze a opečenej (grilovanej) zeleniny

Bezmäsité jedlá

Pôvodný Napoleon je francúzske pečivo, alebo mille-feuille – tisíc listov, pretože je spravený z niekoľkých...

prazdny

Sójové guľky s hlivovou plnkou

Bezmäsité jedlá

Sóju namočíme do teplej vody (ideálne cez noc, ale postačia aj 2 hodiny). Scedíme ju...

prazdny

Zapečené plnené šampiňóny

Predjedlá

Zo šampiňónov odstránime nožičky a mäkkú časť klobúčika (tú tmavšiu). Všetko okrem klobúčikov dáme do misky....

prazdny

Knedľová roláda s hubovou plnkou

Bezmäsité jedlá

Najdokonalejším tvarom je vraj guľa, a to platí aj o knedliach a knedličkách. Doplnia polievku či omáčku, ale...

prazdny

Sekaná z diviaka s tekvicou

Hlavné jedlá

Mäso odblaníme a zomelieme nadrobno spolu s cibuľou a cesnakom. Pridáme horčicu, vajcia, majorán, mleté...

prazdny

Pasta salad

Kuracie mäso

Cestoviny (podľa chuti) uvaríme v slanej vode. Na panvici si osmahneme posolené a okorenené kuracie...

prazdny

Hubové ragú na domácej olivovej hrianke

Bezmäsité jedlá

Bageta: Pripravíme kvások z vody, droždia, cukru a preosiatej múky. Zmiešame ho so soľou...

prazdny

Fazuľové struky s jamón serrano

Bravčové mäso

Tento recept mi robieva moj priatel zo spanielska. Velmi som si ho oblubila a dufam ze...

prazdny

Tuňákové taštičky

Hlavné jedlá

Kysanou smetanu smícháme s olejem, přidáme vajíčko, sůl, cukr, prosátou hladkou mouku a...

prazdny

Sendvič Monte Christo so šípkovou omáčkou

Bravčové mäso

Na pracovný stôl rozložíme hriankový chlieb a potrieme rovnomerne majonézou a horčicou, rozdrvíme bryndzu, naukladáme...

prazdny

Údená lahôdka z karé so špenátovou nátierkou

Bravčové mäso

Komerčný recept Co takhle dát si špenát?

prazdny

Bryndzovo-slaninková palacinka s plnenou paradajkou

Hlavné jedlá

Najskôr vymiešame slané palacinkové cesto a necháme ho pol hodiny odstáť. Na roztopenom masle urobíme palacinku.

prazdny

Špenátovo-šampiňónové bruschetty

Bezmäsité jedlá

S tými tradičnými paradajkovo-bazalkovými majú moje bruschetty spoločný len názov. Pravda je, že mám doma...

prazdny

Jakitori

Bravčové mäso

Jakitori - kurča na špajdli je japonské národné jedlo, je to náš obľúbený recept na prípravu...

prazdny

Grilované krevety s citrónom a prosciuttom

Slané chuťovky

Plátky prosciutta a polovičky cherry rajčiniek poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme do rozohriatej...

prazdny

Taštičky s cukinovo- syrovou plnkou

Bezmäsité jedlá

Príjemné spestrenie - hodí sa k tomu paradajkové ragout

prazdny

Vianočné rybie krokety

Večera

V osolenej a okorenenej vode krátko povaríme rybie filé. Po vychladnutí filé roztlačíme vidličkou, pridáme...