Paradajky s baklažánovou náplňou

alexdidi - fotkaalexdidi, 19. júla 2010
Paradajky s baklažánovou náplňou
Foto: alexdidi

Vhodné ako predjedlo alebo ako príloha k hlavnému jedlu. Ja som podávala ako prílohu k plnenej cukete. Náplň je výborná aj na hriankach ako Zobraziť celý popisVhodné ako predjedlo alebo ako príloha k hlavnému jedlu. Ja som podávala ako prílohu k plnenej cukete. Náplň je výborná aj na hriankach ako ľahká večera, prípadne na barbecue ku grilovaným mäsam.

10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Náplň:
1 ks
1 ks
2 strúčiky
1 PL
2 ČL
250 g




Postup

  1. 1

    Baklažán prerežeme po dĺžke na polovicu, posolíme a asi pol hodiny necháme vypotiť. Utrieme a pečieme v rúre pri 180 C 20 minút. Chvíľu necháme vychladnúť a vyberieme celú dužinu. Zostane len fialová šupka. Dužinu vymixujeme spolu s cibuľou, cesnakom a olejom.

  2. 2

    Vymixovanú zmes zmiešame s cottage syrom, dochutíme horčicou, soľou a korením.

  3. 3

    Z paradajok zrežeme "klobúčiky" a dužinu vydlabeme. Naplníme pripravenou náplňou, prikryjeme zrezaným klobúčikom, ozdobíme nasekaným čerstvým kôprom, pažítkou a bazalkou.

  4. 4

    V chladničke necháme odležať aspoň pol hodiny. A môžeme servírovať. S ružovým vínom chutia báječne. Dobrú chuť a Na zdravie!

Diskusia k receptu

evusik
takéto mám veľmi rada, fakt pekné, vyskúšam :-)
honestka
tak toto uspesne robievam iba ako original "Eggplant Dip - Baba Ghanoush"
Urcite vyskusam aj s cottage cheese; Cherry paradajky vyzerali na studenych misiach neodolatelnym lakadlom a boli prve fuc...
V lete bez tohto jedla ani neexistujem, jem ho iba tak na chlebiku alebo len so zeleninou a hoci to LETO mame hrozne (zatial!) robievam statocne a dufam, ze sa nikdy neprejem!
Vyzeraju lakavo ALEXdidi!
1x ivet74
sovka62
Toto je teda krásne! A určite veľmi dobré, už aj ukladám do KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia