Foto: alexdidi
Vhodné ako predjedlo alebo ako príloha k hlavnému jedlu. Ja som podávala ako prílohu k plnenej cukete. Náplň je výborná aj na hriankach ako Zobraziť celý popisVhodné ako predjedlo alebo ako príloha k hlavnému jedlu. Ja som podávala ako prílohu k plnenej cukete. Náplň je výborná aj na hriankach ako ľahká večera, prípadne na barbecue ku grilovaným mäsam.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Baklažán prerežeme po dĺžke na polovicu, posolíme a asi pol hodiny necháme vypotiť. Utrieme a pečieme v rúre pri 180 C 20 minút. Chvíľu necháme vychladnúť a vyberieme celú dužinu. Zostane len fialová šupka. Dužinu vymixujeme spolu s cibuľou, cesnakom a olejom.
- 2
Vymixovanú zmes zmiešame s cottage syrom, dochutíme horčicou, soľou a korením.
- 3
Z paradajok zrežeme "klobúčiky" a dužinu vydlabeme. Naplníme pripravenou náplňou, prikryjeme zrezaným klobúčikom, ozdobíme nasekaným čerstvým kôprom, pažítkou a bazalkou.
- 4
V chladničke necháme odležať aspoň pol hodiny. A môžeme servírovať. S ružovým vínom chutia báječne. Dobrú chuť a Na zdravie!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Urcite vyskusam aj s cottage cheese; Cherry paradajky vyzerali na studenych misiach neodolatelnym lakadlom a boli prve fuc...
V lete bez tohto jedla ani neexistujem, jem ho iba tak na chlebiku alebo len so zeleninou a hoci to LETO mame hrozne (zatial!) robievam statocne a dufam, ze sa nikdy neprejem!
Vyzeraju lakavo ALEXdidi!