Predjedlá (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Syrovo-majonézový šalátik

Bezmäsité jedlá

Použila som ho na oslavu a hosťom chutil :)

prazdny

Stratená zverina

Bezmäsité jedlá

Očistenú cuketu nastrúhame (na väčšie kúsky), pridáme najemno nastrúhané zemiaky, mlieko, vajcia, soľ...

prazdny

Zapečené plnené paradajky

Hlavné jedlá

Paradajky plnené pšenom a jemnými kúskami makrely sa perfektne hodia k studeným ale aj teplým jedlám...

prazdny

Šunka s parenicou na orechových šúľancoch

Bravčové mäso

Zemiaky nastrúhame, pridáme hrubú múku a vypracujeme cesto. Z cesta tvarujeme šúľance, ktoré varíme...

prazdny

Studená čerešňová polievka pre obrátenú 17-tku

Dezerty

To číslo v pomenovaní receptu čítajte, prosím, od zadu. Horúčavy nás bez prestania moria...

prazdny

Bruschetta so sardinkami

Večera

Komerčný recept<br /> Spoznajte Stredomorie napríklad pomocou chrumkavej desiaty v podobe opečeného chleba s olivovým olejom, paradajkami...

prazdny

Šalát s lososom a medovým nálevom

Hlavné jedlá

Najskôr pripravíme gravlax – soľ, cukor, kôpor, vodku, korenie, šťavu a kôru...

prazdny

Hráškový krém s Granny Smith a magret fumé

Polievky

Šalotku si nakrájame nadrobno. Cesnak si očistíme a vyberieme zelené vnútro. 2 strúčiky nakrájame na tenké...

prazdny

Gril party pikant špirála

Večera

Grilovacie klobásky trochu inak

prazdny

Salámové mašličky s olivami

Slané chuťovky

Na misu sa počas sviatkov pre ohlásené aj nečakané návštevy dá vyčariť chutné aj veselé pohostenie....

prazdny

Čerstvý šalát s halibutom ako sviatočné jedlo

Hlavné jedlá

Variabilný výber zeleniny na tanieri s pestrými farbami a jednoduchou prípravou vhodný nielen na oslavu vo dvojici....

prazdny

Pečený ružičkový kel so šunkou a jadrovníkmi

Večera

Do efektívneho využitia jadrovníkov („srdiečok“ z použitých paprík) s vynikajúcim gastronomickým výsledkom, Vám asi musím dodať...

prazdny

Baklažánovo-roquefortové závitky

Slané chuťovky

Baklazan je v v stredomorskej kuchyni oblubenou zeleninou. Male vychladene zavitky s roznou naplnou sa podavaju...

prazdny

Špenátovo-parmezánové suflé

Bezmäsité jedlá

Výborný rýchly nákyp vhodný aj na raňajky, desiatu či olovrant.

prazdny

Orechovo-syrová torta

Dezerty

Varenie neskutočne ľúbim lebo je o kreativite a nápadoch. Aspoň u mňa ale ten pocit keď...

prazdny

Krevetový šalát s kuracími prsiami a cestovinou

Kuracie mäso

KK „Spoonbread & Strawberry Wine“ od Norma Jean a Carole Darden, predstavuje ukážku jednoduchých receptov nielen...

prazdny

Zemiaky s chorizom - plán B

Hlavné jedlá

Plán A bol vynikajúci recept od @Evusik (http://varecha. pravda. sk/recepty/zemiaky-s-chorizom-fotorecept/18910-recept. html). Lenže kým sa varili zemiaky,...

prazdny

Špargľové košíčky s kozím syrom

Bezmäsité jedlá

Sezónna zeleninka špargľa, veľmi diétna, bohatá na beta-karotén, krv čistiaci efekt, pomáha pri...

prazdny

Šošovicový šalát so zeleninou a slaným karamelom

Bezmäsité jedlá

Šošovicu belugu uvaríme al dente. Mrkvu a petržlen oblanšírujeme a nakrájame najemno, pridáme k uvarenej scedenej...

prazdny

Jesenný šalát s jablkom a jablkovým octom

Bezmäsité jedlá

Slivky, hrušky, jablká... nielen stromy, ale aj stoly nech sa na jeseň prehýbajú...

prazdny

Plnené sépiové ravioly s paradajkovou salsou

Cestoviny

Veľmi rada skúšam nové chute - a toto je jeden z pokusov....

prazdny

Čertovská omeleta

Bravčové mäso

Na oleji urestujeme kolieska klobásy, pridáme nakrájané feferónky, kapie a premiešame. Túto zmes zalejeme vajcami...

prazdny

Toast s Ajvarom

Bezmäsité jedlá

Komerčný recept<br /> Horúci chrumkavý toast s roztopeným syrom je ideálne jedlo pripravené za krátky čas a plné...

prazdny

Kuracia pečeň s jadrovníkmi paprík a hubami

Kuracie mäso

Ďalší variant využitia „srdiečok” veľkých paprík. Tentoraz som zvolil ich chutnú kombináciu s opečenými plátkami slaniny,...

prazdny

Morčacia pečeň na bielej cibuli a paprike

Hlavné jedlá

Kupujúci má vždy a všade chodiť s otvorenými očami. Tentoraz sa to oplatilo aj mne...

prazdny

Hubový veniec s hruškami

Bravčové mäso

Komerčný recept<br><br> Doba prípravy: asi 40 minút<br> Doba kysnutia: asi 50 minút<br> Doba pečenia: asi 35 minút<br> asi 12 kusov<br>

prazdny

Šatôčky s hubovou plnkou

Večera

Lístkové cesto rozváľame paličkou a nakrájame vlnkovým kolieskom na štvorce so stranou 10 cm.

prazdny

Plnené šampiňóny portobello v paradajkovej omáčke

Bezmäsité jedlá

Portobello očistíme a vyberieme z každej lyžicou vnútro, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.