Fenikel s lososom a wasabi dresingom

Vladimír Peleš
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Hildin dvor v Chorvátskom Grobe, 21. júla 2015
Fenikel s lososom a wasabi dresingom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
48 hod minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 g
500 g
1 PL
1 PL
1 PL
z 1 pomaranča
z 1 limetky
z 1 citróna
2 ks
1 puk
1/2 hlávky
4 ks
1 ks
250 g
25 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Soľ, cukor, kôru z citrusov, kôpor a korenie vymiešame v mise a potom vysypeme zmes na sito a naň položíme lososa kožou hore. Rybu zabalíme aj so sitom do fólie a necháme v chladničke 48 hodín.

  2. 2

    Fenikel nakrájame na jemné rezančeky, rovnako aj cibuľu, pridáme šalát a rozobraté puky čakanky a mesiačiky limetky. Lososa narežeme na tenké plátky a položíme na pripravený šalát. Celozrnné pečivo natrháme na plech, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C na 4 – 5 minút. Pečivo potom poukladáme na tanier so šalátom.

  3. 3

    Dresing: Do nádoby dáme majonézu, soľ, mleté čierne korenie, šťavu z polovice limetky a wasabi pastu. Všetko spolu premiešame, pre požadovanú konzistenciu použijeme olivový olej.

Diskusia k receptu

dormella
Gravlax z lososa? Na 500 g lososa strasne mnozstvi soli a cukru. Stacila by zhruba polovina.....
evanaaa
Pol kg lososa, pol kg cukru, pol kg soli.......o ostatnom ani nehovorím, len by som bola veľmi zvedavá, ako to asi chutí......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia