Fenikel s lososom a wasabi dresingom
			   Vladimír Peleš
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Hildin dvor v Chorvátskom Grobe, 21. júla 2015
		   
		   šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Hildin dvor v Chorvátskom Grobe, 21. júla 2015

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
48 hod minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| z 1 pomaranča | 
                                                             | 
                                                    
| z 1 limetky | 
                                                             | 
                                                    
| z 1 citróna | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 puk | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 hlávky | 
                                                             | 
                                                    
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 25 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Soľ, cukor, kôru z citrusov, kôpor a korenie vymiešame v mise a potom vysypeme zmes na sito a naň položíme lososa kožou hore. Rybu zabalíme aj so sitom do fólie a necháme v chladničke 48 hodín.
- 2
 Fenikel nakrájame na jemné rezančeky, rovnako aj cibuľu, pridáme šalát a rozobraté puky čakanky a mesiačiky limetky. Lososa narežeme na tenké plátky a položíme na pripravený šalát. Celozrnné pečivo natrháme na plech, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C na 4 – 5 minút. Pečivo potom poukladáme na tanier so šalátom.
- 3
 Dresing: Do nádoby dáme majonézu, soľ, mleté čierne korenie, šťavu z polovice limetky a wasabi pastu. Všetko spolu premiešame, pre požadovanú konzistenciu použijeme olivový olej.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu