Fenikel s lososom a wasabi dresingom
Vladimír Peleš
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Hildin dvor v Chorvátskom Grobe, 21. júla 2015
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Hildin dvor v Chorvátskom Grobe, 21. júla 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
48 hod minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
500 g |
|
500 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
z 1 pomaranča |
|
z 1 limetky |
|
z 1 citróna |
|
2 ks |
|
1 puk |
|
1/2 hlávky |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
250 g |
|
25 g |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Soľ, cukor, kôru z citrusov, kôpor a korenie vymiešame v mise a potom vysypeme zmes na sito a naň položíme lososa kožou hore. Rybu zabalíme aj so sitom do fólie a necháme v chladničke 48 hodín.
- 2
Fenikel nakrájame na jemné rezančeky, rovnako aj cibuľu, pridáme šalát a rozobraté puky čakanky a mesiačiky limetky. Lososa narežeme na tenké plátky a položíme na pripravený šalát. Celozrnné pečivo natrháme na plech, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C na 4 – 5 minút. Pečivo potom poukladáme na tanier so šalátom.
- 3
Dresing: Do nádoby dáme majonézu, soľ, mleté čierne korenie, šťavu z polovice limetky a wasabi pastu. Všetko spolu premiešame, pre požadovanú konzistenciu použijeme olivový olej.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu