Mini quiche

cucu - bez fotkycucu, 20. januára 2013
Mini quiche
Foto: cucu

..malé, chutné, rýchle.. skvelé pre návštevy aj tie nečakané! :-)

3
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
170 g
100 g
1 ks celé
Plnka:
1 ks (téglik)
2 ks nasekaná




Postup

  1. 1

    Zmiešame múku, šťipku soli, vajce, rozpustené maslo a vypracujeme cesto. A do pripravených souffle misiek ho uložíme tak aby tenko pokrývalo spodok a boky misky.

  2. 2

    Plníme viacerými vrstvami. Najprv si pripravíme cibuľu opraženú na oleji do zlatova so slaninkou, tak aby cibuľa zmäkla a zosladla. Okrem toho si pripravíme tekutú čašť plnky. Do hrnca si dáme trošku mlieka v ktorom rozpustíme syr v črievku, nivu a pridáme kyslú smotanu a cesnak dochutíme červenou paprikou a čiernym korením. Poslednou vrstvou bude strúhaný syr.

  3. 3

    Do pripravených misiek s cestom vrstýme cibuľu so slaninkou, nastrúhaný syr, syrovú tekutú časť a opäť cibuľu a postrúhaný syr. Ak doma máme paradajky a zelenú cibuľku tak ich môžme poukladať na vrchnú vrstvu strúhaného syra. Pečieme na 180 stupňoch cca 20-25minút :)

Diskusia k receptu

sovka62
Piekla som podobné, podľa receptu, ktorý pridala @babidka. Bolo to vo forme na muffiny a plnka bola jednoduchšia, len orechy, Niva, vajce a šľahačková smotana. Prvý raz som piekla na firemnú predvianočnú party a mali taký úspech, že som ich na Silvestra piekla opäť.
denyany
zaujímavé a určite prudko jedlé. sú tam samé fajn veci-aspoň pre mňa. azda niekedy vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia