Paradajkový kuskus s prsičkami a jablkom

Martin Valachy
šéfkuchár hotela International vo Veľkej Lomnici, 3. februára 2013
Paradajkový kuskus s prsičkami a jablkom
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Chuťovky – v medzinárodnej gastronómii nazývané finger food – patria k mojim srdcovkám. Ich príprava dovoľuje využiť tie najrôznejšie suroviny a zároveň úplne popustiť Zobraziť celý popisChuťovky – v medzinárodnej gastronómii nazývané finger food – patria k mojim srdcovkám. Ich príprava dovoľuje využiť tie najrôznejšie suroviny a zároveň úplne popustiť uzdu fantázii.

4
porcie
55 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
100 g
120 g
150 g
4 g
50 g
150 ml
120 g (špičky)
15 ml
5 g




Postup

  1. 1

    Kuskus zalejeme vriacou vodou v pomere 1 : 1 a necháme prikrytý stáť asi 5 minút, kým všetka voda nevsiakne a guľôčky sa neoddeľujú. Osolíme a premiešame vidličkou, aby bol nadýchaný.

  2. 2

    Blanšírované cherry paradajky olúpeme, pokrájame na menšie kúsky a podusíme na olivovom oleji. Primiešame kuskus a podľa potreby ešte dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Kuracie prsia nakrájame na kocky a uvaríme. Jablko vyformujeme vykrajovadlom a striedavo s mäsom napichujeme na ihlu. Do smotany vsypeme korenie karí, prevaríme, vychladíme a vyšľaháme do peny. Špičky zelenej špargle osolíme a krátko prehrejeme v olivovom oleji.

Diskusia k receptu