Paradajkový kuskus s prsičkami a jablkom
šéfkuchár hotela International vo Veľkej Lomnici, 3. februára 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Chuťovky – v medzinárodnej gastronómii nazývané finger food – patria k mojim srdcovkám. Ich príprava dovoľuje využiť tie najrôznejšie suroviny a zároveň úplne popustiť Zobraziť celý popisChuťovky – v medzinárodnej gastronómii nazývané finger food – patria k mojim srdcovkám. Ich príprava dovoľuje využiť tie najrôznejšie suroviny a zároveň úplne popustiť uzdu fantázii.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuskus zalejeme vriacou vodou v pomere 1 : 1 a necháme prikrytý stáť asi 5 minút, kým všetka voda nevsiakne a guľôčky sa neoddeľujú. Osolíme a premiešame vidličkou, aby bol nadýchaný.
- 2
Blanšírované cherry paradajky olúpeme, pokrájame na menšie kúsky a podusíme na olivovom oleji. Primiešame kuskus a podľa potreby ešte dochutíme soľou a korením.
- 3
Kuracie prsia nakrájame na kocky a uvaríme. Jablko vyformujeme vykrajovadlom a striedavo s mäsom napichujeme na ihlu. Do smotany vsypeme korenie karí, prevaríme, vychladíme a vyšľaháme do peny. Špičky zelenej špargle osolíme a krátko prehrejeme v olivovom oleji.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu