
Špenátovo-šampiňónové bruschetty
S tými tradičnými paradajkovo-bazalkovými majú moje bruschetty spoločný len názov. Pravda je, že mám doma...

Silvestrovské hubáky
Očistené huby nakrájame na plátky a na masle podusíme. Z mlieka, žĺtkov, múky a...

Zapečené šampiňóny s oštiepkovou plnkou
<b>Cesnakové pesto:</b> Cesnak ošúpeme a rozmixujeme s trochou olivového oleja. Šampiňóny umyjeme pod studenou vodou a...

Semienková kanapka, špenátové pesto a pečená karotka
Recept od Martiny Grňovej (www. foodlover. sk)

Sendvič Monte Christo so šípkovou omáčkou
Na pracovný stôl rozložíme hriankový chlieb a potrieme rovnomerne majonézou a horčicou, rozdrvíme bryndzu, naukladáme...

Krevety s pomarančom
Do ušľahanej šľahačky vmiešame nakrájané konzervované krevety, olúpané a nakrájané pomaranče.

Carpaccio z Tafelspitzu
Hovädzie mäso uvaríme spolu s koreňovou zeleninou a korením, necháme vychladnúť (najlepšie cez noc) a nakrájame...

Bratislavské sushi rolky
Recept bol vytvorený v spolupráci s japonským šéfkuchárom pánom Kazuhitom Kawahirom. Viac si prečítate v tomto článku:...

Teplý zeleninový šalát s baby brokolicou a so zemiakmi
Výhodou tohto zeleninového šalátu je to, že je vhodný na servírovanie v teplom, aj v...

Šampiňóny plnené rastlinnou jaternicou
Máme pre vás tip na rýchlu a nenáročnú večeru, plnú proteínov.

Cuketovo-mrkvové placky so strateným vajíčkom
Placky: Cuketu a mrkvu očistíme a nahrubo postrúhame. Pridáme vajíčka, múku, soľ, korenie, prelisovaný...

Sendvič so šampiňónmi a orechmi
Šampiňóny podusíme na cibuľke, ktorú najskôr urestujeme na oleji do sklovita, do toho nakrájame papriky na...

Grilované krevety v marináde z javorového sirupu
Tento rok sme chceli naplno využiť barbecue. Máme to šťastie, že krevetky u nás dostať...

Mäsovo–zeleninový koláč so syrom
Na olivovom oleji opečieme posekanú cibuľu s pokrájanou mrkvou (na malé kocky), pridáme pretlak, orestujeme,...

Zapečené plnené šampiňóny
Zo šampiňónov odstránime nožičky a mäkkú časť klobúčika (tú tmavšiu). Všetko okrem klobúčikov dáme do misky....

Palacinky zapečené so špenátom a fetou
Mąkę zmiksuj z mlekiem i żółtkami. Białka ubij na pianę. Dodaj do ciasta, delikatnie...

Grilované krevety s citrónom a prosciuttom
Plátky prosciutta a polovičky cherry rajčiniek poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme do rozohriatej...

Krehké hubové košíčky
Jemné maslové cesto a výrazná chuť nivy a húb spolu krásne ladia :).

Posúchy s paradajkovo-syrovou zmesou
Umyté paradajky nakrájame na kolieska, ktoré ugrilujeme. Počas grilovania potierame zmesou tymianu, cesnaku...

Terinka z lososa a raka
Rúru predhrejeme na 160 °C. Filé z lososa osolíme, ochutíme čiernym korením a pevne zabalíme do...

Baklažánová nátierka
Jedna z variácií na blízkovýchodné pomazánky, s možnosťou mnohých úprav.

Avokádová nátierka
táto pomazánka je veľmi jednoduchá a osviežujúca. A čo je plus, je aj dietná...

Šunkové rolky plnené ryžovým šalátom
Tieto šunkové rolky sú ideálne na pohostenie návštevy alebo aj ako predjedlo....

Pizza v zemiakoch
Vyskúšajte, či sa zemiaky hodia k talianskej špecialite, avšak uvidíte, že si túto pochúťku...

Jakitori
Jakitori - kurča na špajdli je japonské národné jedlo, je to náš obľúbený recept na prípravu...

Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom
Kúsky tuniaka osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Oflambujeme koňakom a podusíme nakrátko...

Marinovaný syr s konfitovaným cesnakom
Do kastróla dáme maslo a necháme rozpustiť. Pridáme strúčiky cesnaku a ochutíme. Dáme do rúry...

Plnené bielky
Keďže opäť a znova pomaličky diétkujem, ponúkam Vám bielkovinovú bombu, alebo len takú rýchlu chuťovku...

Slávky na baklažánovej pene
V jednoduchosti je krása – tak sa dá charakterizovať talianska kuchyňa. Paradoxne krajší štýl fine dining...