Terinka z lososa a raka
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 10. marca 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 160 °C. Filé z lososa osolíme, ochutíme čiernym korením a pevne zabalíme do olejom potretého alobalu. Dusíme v predhriatej rúre asi 10 minút.
- 2
Fóliu opatrne odstránime, šťavu zachytíme a rybu necháme trochu vychladnúť. Medzitým vypláchneme studenou vodou 4 malé zapekacie formičky alebo šálky a vyložíme ich priesvitnou fóliou tak, aby okraje prečnievali.
- 3
Želatínu namočíme do studenej vody. Kôpor umyjeme a osušíme. Na dno každej misky položíme vetvičku kôpru, zvyšok najemno posekáme a odložíme nabok. Do každej misky vložíme kúsok údeného lososa.
- 4
Vychladnutého lososa najemno pokrájame a pomiešame s majonézou, so smotanou, s rybacím vývarom, so zvyšným kôprom a s citrónovou šťavou, nakoniec primiešame raky.
- 5
Želatínu vytlačíme, v hrnci na miernom ohni rozpustíme a pridáme do rybacej zmesi.
- 6
Masu osolíme, ochutíme čiernym korením a rozdelíme do misiek. Každú formičku trochu strasieme, aby unikol vzduch. Masu zakryjeme fóliou. Ideálne je, ak terinu necháme stuhnúť cez noc v chladničke. Pred podávaním vyklopíme na tanier.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu