Foto: monulcek
Super pochválená torta na oslavy pre tých čo uprednostňujú slané
Suroviny
40 dkg |
|
40 dkg |
|
40 dkg |
|
250 ml |
|
1 konzerva |
|
1 konzerva |
|
5 ks |
|
4 ks |
|
2 krajíčky |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
5 dkg |
|
5 ks |
|
4 ks |
|
Postup
-
1
tortovú formu obložte na plátky nakrájanou šunkou a syrom tak, aby vám šunka alebo syr ostali po krajoch "stáť", po nej rozotrite domáci parížsky šalát - šunkový salám, kukurica, hrášok, uhorky, šunková saláma, majonéza, soľ, korenie (možete dať aj tatarskú, vajíčko, ja som nedala)
-
2
Potom tento postup opakujte aspoň 2-3 krát, kým prídete na vrch formy. Hore ju ozdobte ako chcete.
-
3
Potom to všetko zalejte želatinou, ale možete to zalievať aj po vrstvách. Ozdobte s hráškom, reďkovkami, vajíčkom, šalátovými listami, chipsami... Ja som to zalievala po vrstvách (neviem či všetky formy pretekajú, moja áno :), takže aby som vedela koľko želatiny mi bude chýbať a tak...) Radšej zalievajte zarobenú želatinu s prevarenou vodou ( osolenú vodu dáte zovrieť, necháte vychladnúť, do vychladnutej vody nasypete želatinu, 10 minút nechať, potom dať na oheň, chvíľku miešať, keď sa želatina rozpustí tak nechať trošku vychladnúť a potom zaliať tortu). Dáte ju do chladničky stuhnúť.
-
4
Namiesto šľahačky som použila bambino s chrenom, zamiešala som, dala so sáčku. Nič sa nevarí, nič sa nepečie, len dáte do chladničky dobre stuhnúť, aby vám želatina nevytiekla, keď dáte preč bok od formy. Mňam mňam. :)
Diskusia k receptu