Foto: lovemuffin
Šťavnatý, ľahký a zdravý mrkvičkový koláč, ideálny na rýchlu večeru, vhodný pre vegetariánov. Recept je z časopisu F.O.O.D. http://nikilovemuffin.blogspot.sk
porcií
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
4 ks |
|
4 ks jarná |
|
4 ks celé |
|
150 g |
|
500 g |
|
podľa chuti |
|
pdľa chuti |
|
na vysypanie formy |
|
na vysypanie formy |
|
Postup
-
1
Formu vymastíme olejom a vysypeme múkou. Ale lístkové cesto sa už dnes bežne predáva hotové rozvaľkané zrolované v papiery na pečenie, takže sa s ním veľmi dobre pracuje. Rozprestrieme ho a aj s papierom uložíme do formy, prevísajúce okraje orežeme a dno poprepichujeme špajdľou. Ak nemáte formu na tarte z odnímateľným dnom na ľahké vyberanie, nevadí - cesto je stále ešte na papiery na pečenie.
-
2
Mrkvy si umyjeme a nastrúhame, jarnú cibuľku nasekáme na kolieska. Zmiešame tvaroh, vajíčka, dochutíme soľou a korením. Pridáme zeleninu a dobre premiešame. Vzniknutou zmesou naplníme cesto a riadne ho uhľadíme a trochu postláčame. Na vrch naukladáme kúsky nivy a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 20-30 minút dozlatisla.
skúsené varecháčky-poradte..na akom inom..??krehkom..kysnutom..??