
Mousse z údeného lososa - lososová pena
Mala som vzácnu návštevu a bolo treba pripraviť v nedeľu sviatočný obed. Rozhodla som sa pre...

Cibuľové fašírky a dip z plesňového syra
Cibuľu očistíme a nakrájame na mesiačiky. Dozlatista opečieme na oleji a pred koncom pridáme cesnak. Necháme vychladnúť.

Nátierka z koreňovej zeleniny
Túto nátierku robím z rovnakého dielu nastrúhanej surovej mrkvy, petržlenu, celeru a posekanej cibule....

Moja ďalšia slaná kytica pre inšpiráciu
Poprosila ma vnukova manželka pre priateľkinu maminu slanú kyticu a tu je pre inšpiráciu. Viem, ...

Focaccia pugliese
Focaccia je typ posúchu, ktorý neodmyslitelne patrí k regiónu Puglia v Taliansku. Chutný, chrumkavý,...

Prvý jarný rozmar
Výborný sýty šalátik s kuracím mäsom, avokádom, sladkou kukuricou oživený citrónovo-horčicovým dressingom.

Mesačné paradajky
Myslim, ze original recept je od Nigella Lawson vyskusala som a su vynikajuuuuce. Vyborne sluzia ako zaleninova...

Delikatesná vajíčková nátierka
Táto nátierka je z výpiskov a receptov mojej mamy, odkiaľ ju mala ona, to ...

Slaná torta zo zeleninových palaciniek a syrového krému
Cviklové palacinky: Cviklu rozmixujeme na hladkú hmotu, pridáme vodu, vajcia, osolíme a okoreníme. Nakoniec...

Hovädzí roštenec s kuracou pečeňou à la Šenkýřský timbál
Milujem Slovácko. Duševne som úzko spätý s jeho pracovitými, dobrosrdečnými ľuďmi, pesničkami, zvykmi...

Syrová nátierka
Včera sme robili rukolovú od @Mitzy, dnes sme sa rozhodli pre túto syrovú. Jednoducho nátierky...

Marinovaná cvikla s kozím syrom a lieskovcovým krokantom
Marinovaná cvikla: Cviklu zabalíme do alobalu a pečieme v rúre zohriatej na 180 °C asi 30 minút...

Šunkové rolky s wasabi
Ked sa blizil Silvester, hladala som, ako sa robia sunkove rolky s chrenom. Myslela...

Štavnatá hovädzia slabinka k domácemu chlebu
Iowa a farmári, patria nerozlučne k sebe! Ich „country style“ kuchyňa má dobré meno. Farmár_Redneck,...

Opečené plnené palacinky naslano
Ak by sa použili tortilly, dostali by sme quesadilly, obúbené mexické jedlo. Táto variácia...

Voňavé raky
Priprava sa deli podla toho, ci mame rakov cerstvych , ci mrazenych. Ak mrazenych, vyvar robit netreba,...

Pikantné oprážané šampiňóny
Jednoduché a veľmi chutné jedlo, navyše rýchlo hotové, recept pridávam milovníkom jedál z húb.

Biela kačacia pečeň
Pečeň zbavenú žiliek a blán necháme namočenú v mlieku, aby sa vyťahala krv. Pečeň necháme...

Farro šalát
Farro je znama obilnina v talianskej kuchyni a v poslednej dobe je velmi popularna aj ...

Srnčia paštéta s pistáciami a brusnicovo-figovou omáčkou
Mäso nakrájame, osolíme a okoreníme, sprudka opečieme na masle a chvíľu podusíme. Mäso pomelieme,...

Krém velouté z červenej šošovice s kuracím mäsom
Červená šošovica má mnoho výhod - nemusíte ju namáčať dlhé hodiny vo vode a je uvarená za...

Medové krídelká
Tento recept som vyskusala prvy raz . Pochadza z receptov" Varime s medvedom" . Obavala som...

Veľkonočná pochúťka
Pôvodne sa to volá roláda ale nakoľko moja má iný tvar vymyslela som jej takýto názov

Cacimpero - talianske predjedlo
Recept pochádza z Talianska. Toto predjedlo sa podáva pri slávnostných príležitostiach a servíruje sa s pečivom...

Rýchla cuketka k čomukoľvek
Jednoduchý recept ktorý môže slúžiť ako príloha k mäsku, rybke alebo dokonca k iným...

Portugalské carpaccio z rybieho filé
Ak si myslíte, že len Japonci a Eskimáci sa pýšia výsadou pochutnávať si na surovej rybe,...

Tvarohovo-jogurtová nátierka s bylinkami
Rýchla a ľahká večera z čerstvých domácich surovín :-)

Rillettes z muflonieho pleca v pomalom hrnci
Keď to ide z bravčového mäsa, tak prečo nie z diviny? Skúsil som a delikatesa je...

Šalát s quinoou, repou a tekvicou na mede s kozím syrom
Skvelý šalátik pre zdravie v zime: na obed, alebo na večeru.

Turecké pide
Všetky suroviny na cesto zmiešame. Prikryjeme a necháme kysnúť 30 min. Potom cesto ešte raz...