Zeleninová roláda
Zeleninu osolíme, okoreníme, ugrilujeme, papriku a paradajky ošúpeme. Pokrájame nahrubo a v miske...
Krém velouté z červenej šošovice s kuracím mäsom
Červená šošovica má mnoho výhod - nemusíte ju namáčať dlhé hodiny vo vode a je uvarená za...
Cestovinový šalát
Máte chuť na rýchly a ľahký obed? Vyskúšajte tento vynikajúci cestovinový šalát, vhodný nie len na...
Medové krídelká
Tento recept som vyskusala prvy raz . Pochadza z receptov" Varime s medvedom" . Obavala som...
Hovädzí roštenec s kuracou pečeňou à la Šenkýřský timbál
Milujem Slovácko. Duševne som úzko spätý s jeho pracovitými, dobrosrdečnými ľuďmi, pesničkami, zvykmi...
Cacimpero - talianske predjedlo
Recept pochádza z Talianska. Toto predjedlo sa podáva pri slávnostných príležitostiach a servíruje sa s pečivom...
Delikatesná vajíčková nátierka
Táto nátierka je z výpiskov a receptov mojej mamy, odkiaľ ju mala ona, to ...
Ľahká cuketová večera
No čo mám robiť keď mi tých cukiet ostalo v chladničke ešte 7? Tie malé, to...
Slaný koláč z cukety
Výborný koláč, ktorý je rýchlo hotový a skvelo chutí. Tú cuketu tam nieje ani cítiť....
Carpaccio z jeleňa so šampiňónmi
Jelení chrbát odblaníme, opracujeme, osolíme, okoreníme a na oleji sprudka opečieme zo všetkých strán...
Štavnatá hovädzia slabinka k domácemu chlebu
Iowa a farmári, patria nerozlučne k sebe! Ich „country style“ kuchyňa má dobré meno. Farmár_Redneck,...
Srnčia paštéta s pistáciami a brusnicovo-figovou omáčkou
Mäso nakrájame, osolíme a okoreníme, sprudka opečieme na masle a chvíľu podusíme. Mäso pomelieme,...
Nátierka z koreňovej zeleniny
Túto nátierku robím z rovnakého dielu nastrúhanej surovej mrkvy, petržlenu, celeru a posekanej cibule....
Studenô
Do veľkého hrnca dáme koleno, preseknuté paprčky, chvost a kože. Zalejeme vodou, poriadne...
Vajíčková tlačenka
Recept som objavila na internete, zaujal ma, a tak som ho pripravila na Veľkú noc...
Špenátová roláda
Recept inšpirovaný rovnomenným receptom od používateľky @Avanka - www. varecha. sk/6317
Kukurica s makom a medom
V predvianočnej dobe sme si vzykli dať na stôl pokrmy našich starých rodičov a takto si zaspomínať...
Zemiaková maškrta k pivu
Ozajstná chuťovka k pivu ako stvorená. Delikátnu náplň ktorá je v zemiakových lodičkách pekne uložená, ...
Biela kačacia pečeň
Pečeň zbavenú žiliek a blán necháme namočenú v mlieku, aby sa vyťahala krv. Pečeň necháme...
Moja ďalšia slaná kytica pre inšpiráciu
Poprosila ma vnukova manželka pre priateľkinu maminu slanú kyticu a tu je pre inšpiráciu. Viem, ...
Focaccia pugliese
Focaccia je typ posúchu, ktorý neodmyslitelne patrí k regiónu Puglia v Taliansku. Chutný, chrumkavý,...
Šalát s tuniakom a dresingom z paradajkového pretlaku
Výborný chutný šalát ako na obed tak i na večeru. Príprava je rýchla :)
Farro šalát
Farro je znama obilnina v talianskej kuchyni a v poslednej dobe je velmi popularna aj ...
Zemiakový syr
Recept pochádza z bavorsko-rakúskej oblasti . Napriek svojmu názvu nemá nič spoločné so syrom, tak...
Pikantné oprážané šampiňóny
Jednoduché a veľmi chutné jedlo, navyše rýchlo hotové, recept pridávam milovníkom jedál z húb.
Šalát rukola s parmskou tyčinkou
Rukolu umyjeme a zľahka osušíme, aby sme nezničili lístky. Ak sú dlhšie stonky viac ako 2 cm, ...
Turecké pide
Všetky suroviny na cesto zmiešame. Prikryjeme a necháme kysnúť 30 min. Potom cesto ešte raz...
Mladá fazuľka, ako príloha aj k rezňu
Uplynulo už polstoročie, čo som túto jemnú voňavú dobrotu jedol v podaní mojej babičky. Lady...
Tvarohovo-jogurtová nátierka s bylinkami
Rýchla a ľahká večera z čerstvých domácich surovín :-)
Pečené kurča s teplým zeleninovým šalátom
Dlhé desaťročia som bol presvedčený, že najjednoduchšie sa kurča upečie v papierovom sáčku. Omyl, ...
Zapekané patizóny s hubovo-mäsovou náplňou
S letom prichádza aj moja chuť na ľahké a rýchle jedlá. Väčšinou ich jem len ja...