Delikatesná vajíčková nátierka
Táto nátierka je z výpiskov a receptov mojej mamy, odkiaľ ju mala ona, to ...
Zemiaková maškrta k pivu
Ozajstná chuťovka k pivu ako stvorená. Delikátnu náplň ktorá je v zemiakových lodičkách pekne uložená, ...
Opečené plnené palacinky naslano
Ak by sa použili tortilly, dostali by sme quesadilly, obúbené mexické jedlo. Táto variácia...
Štavnatá hovädzia slabinka k domácemu chlebu
Iowa a farmári, patria nerozlučne k sebe! Ich „country style“ kuchyňa má dobré meno. Farmár_Redneck,...
Šalát rukola s parmskou tyčinkou
Rukolu umyjeme a zľahka osušíme, aby sme nezničili lístky. Ak sú dlhšie stonky viac ako 2 cm, ...
Srnčia paštéta s pistáciami a brusnicovo-figovou omáčkou
Mäso nakrájame, osolíme a okoreníme, sprudka opečieme na masle a chvíľu podusíme. Mäso pomelieme,...
Šalát s tuniakom a dresingom z paradajkového pretlaku
Výborný chutný šalát ako na obed tak i na večeru. Príprava je rýchla :)
Pečené kurča s teplým zeleninovým šalátom
Dlhé desaťročia som bol presvedčený, že najjednoduchšie sa kurča upečie v papierovom sáčku. Omyl, ...
Carpaccio z jeleňa so šampiňónmi
Jelení chrbát odblaníme, opracujeme, osolíme, okoreníme a na oleji sprudka opečieme zo všetkých strán...
Vajíčková tlačenka
Recept som objavila na internete, zaujal ma, a tak som ho pripravila na Veľkú noc...
Moja ďalšia slaná kytica pre inšpiráciu
Poprosila ma vnukova manželka pre priateľkinu maminu slanú kyticu a tu je pre inšpiráciu. Viem, ...
Zemiakový syr
Recept pochádza z bavorsko-rakúskej oblasti . Napriek svojmu názvu nemá nič spoločné so syrom, tak...
Focaccia pugliese
Focaccia je typ posúchu, ktorý neodmyslitelne patrí k regiónu Puglia v Taliansku. Chutný, chrumkavý,...
Biela kačacia pečeň
Pečeň zbavenú žiliek a blán necháme namočenú v mlieku, aby sa vyťahala krv. Pečeň necháme...
Špenátová roláda
Recept inšpirovaný rovnomenným receptom od používateľky @Avanka - www. varecha. sk/6317
Pikantné oprážané šampiňóny
Jednoduché a veľmi chutné jedlo, navyše rýchlo hotové, recept pridávam milovníkom jedál z húb.
Mousse z údeného lososa - lososová pena
Mala som vzácnu návštevu a bolo treba pripraviť v nedeľu sviatočný obed. Rozhodla som sa pre...
Kukurica s makom a medom
V predvianočnej dobe sme si vzykli dať na stôl pokrmy našich starých rodičov a takto si zaspomínať...
Zapekané patizóny s hubovo-mäsovou náplňou
S letom prichádza aj moja chuť na ľahké a rýchle jedlá. Väčšinou ich jem len ja...
Turecké pide
Všetky suroviny na cesto zmiešame. Prikryjeme a necháme kysnúť 30 min. Potom cesto ešte raz...
Farro šalát
Farro je znama obilnina v talianskej kuchyni a v poslednej dobe je velmi popularna aj ...
Mladá fazuľka, ako príloha aj k rezňu
Uplynulo už polstoročie, čo som túto jemnú voňavú dobrotu jedol v podaní mojej babičky. Lady...
Tvarohovo-jogurtová nátierka s bylinkami
Rýchla a ľahká večera z čerstvých domácich surovín :-)
Cukina s papričkou
Toto jedlo bolo asi prvé, ktoré som jedávala, už od detstva z cukiny...
Nátierka z koreňovej zeleniny
Túto nátierku robím z rovnakého dielu nastrúhanej surovej mrkvy, petržlenu, celeru a posekanej cibule....
Açma sladké žemličky bez plnky či s plnkou -Turecko
Ja cesto nechám vymiesiť v pekárničke a to tak, že najprv začnem tekutými ingredienciami, teda...
Silvestrovská cesnaková nátierka
Syr a cesnak nastrúhame do misky, premiešame spolu s majonézou a jogurtom alebo smotanou.
Tuniaková nátierka podľa Miss SR Sophie Hrivňákovej
V tomto videu sa Miss SR Sophia Hrivňáková s nami podelila nielen o recept na chutnú nátierku,...
Gothaj šalát
Videl som v jednom reťazci retro salámu Gothaj, tak ma napadlo vyskúšať jeden recept, ktorý...
Chlebová pochúťka
Rychle, jednoduche, chutne. Recept pripraveny neskoro v noci, fotilo sa mi velmi zle....
Šunkové rolky s bryndzovou penou
Cudzinci vždy začínajú spoznávať chute Slovenska cez bryndzové halušky. V profesionálnej gastronómii sme však tejto ikonickej lahôdke stále veľa...
Veľkonočná pochúťka
Pôvodne sa to volá roláda ale nakoľko moja má iný tvar vymyslela som jej takýto názov