Kuracia taštička s mandľovou ryžou
Kuracie prsia nakrojíme, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, pridáme orestované šampiňóny, zbalíme do...
Rezance s hubami
Huby nakrájame na tenké plátky, cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať nakrájame nadrobno.
Tofu obalené v mandliach s pekanovou omáčkou
Tento recept je skombinovaním dvoch receptov, inšpiráciu na takúto prípravu tofu som našla na internete, ...
Baklažán dusený v miso omáčke
Rôzne obmeny tohto receptu sú v Japonsku veľmi obľúbené. Okrem baklažánu tvorí hlavnú zložku miso, ...
Šalát s lososom a medovým nálevom
Najskôr pripravíme gravlax – soľ, cukor, kôpor, vodku, korenie, šťavu a kôru...
Zapekaná kačica
Očistenú kačicu osolíme. Dáme ju na rozohriatu masť a zo všetkých strán opečieme. V hrnci...
Morské ryby v keli
Z dovolenky v Chorvátsku som si priniesol niekoľko zaujímavých receptov na prípravu rýb. Všetky majú jedno...
Kuracina s hubami pod lístkovou pokrievkou
Kuracie prsia nakrájame, osolíme, okoreníme a posypeme údenou paprikou. Opražíme spolu so slaninou nakrájanou na kocky.
Prsičká s grilovaným feniklom a so salsou
Na marinádu zmiešame všetky suroviny a potrieme ňou prsia a fenikel. Na salsu premiešame paradajky, zeler a olivy...
Plnená králičia galantínka s koňakovou omáčkou a gratinom
Králičí chrbát umyjeme a rozdelíme na polovice. Z oboch vyrežeme po dva plátky mäsa, ktoré naklepeme...
Pórová polievka so slaninkou
Jednoduchá polievka s výbornou chuťou, ktorá obohatí váš jedálniček.
Diabolský studený bôčik
Do vody dáme bôčik, cesnak, zrnká čierneho korenia a zrnká nového korenia. Všetko varíme,...
Lososové rizoto
Ak vám zostala ryža z predchádzajúceho obeda, alebo len jedna porcia lososa a neviete ako nakŕmiť...
Špargľa vo fašírke a v šunke
Na sezónu špargle sa vždy veľmi teším. Má osobitú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií...
Žemľovka trochu ináč
Je tu vela receptov na žemlovku, ale ani jeden taký ako robím ja. Tak som...
Brokolicový koláč z cestovín
Kolienka uvaríme v osolenej vode. Vymastíme si tortovú formu s priemerom 26 cm. Dno...
Zapekaná cestovina
Dáme si predvariť karfiol a cestovinu. Ja som použila malé vrtuľky. Keď to máme predvarené dáme si...
Kelovica po mojom
Roky som na Furči v Košiciach pestoval ružičkový kel, ale ani raz som ho v kuchyni nepripravil....
Pečené rebrá s krúpkovo-petržlenovým šalátom
Zabíjačka patrí medzi slovenské gurmánske tradície a hostia tieto jedlá stále vyhľadávajú. Kvalitné, dobré a...
Špargľou plnený quiche
Zo surovín na cesto dôkladne vymiesime bochník a vtlačíme ho do formy na tortu alebo do pekáča.
Tajuplné alobalíčky
V starej Číne raz jeden cisár povedal kuchárovi, že chce mať na každý deň iné jedlo,...
Bylinkové tofu v olivovej omáčke
Bylinkové tofu vybalíme, zrežeme z koncov (aby sa ľahšie vstrebali doň chute), nakrájame na 4...
Domáca plnená podbrušinka na panvici
Na dnešný sviatočný deň som pripravila domácu podbrušinku... mám ju ešte zo zásob od farmára... dnes som...
Treska s mandľami a so zemiakovou kašou
Ošúpané zemiaky nakrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka.
Pečená hus s citrónovo–datľovou plnkou
Rúru predhrejme na 180 stupňov Celzia. Vyberieme drobky z husi a narežeme kožu. Dobre...
Kuracie motýliky s majonézovou omáčkou
Nepamätám sa kde som videl predprípravu kuracích paličiek či „drumstickov“ (podľa mojich vnúčeniec Lilinky a Samka, vraj mäsa s rúčkou), ale ja som ich pomenoval ako „motýliky“....