Kefírové šišky bez lepku
Foto: novalim
Ledva skončili vianočné sviatky, už sú tu Fašiangy a s nimi “šiškové hodovanie”. My sme pre vás tiež pripravili nový recept na
výborné Zobraziť celý popisLedva skončili vianočné sviatky, už sú tu Fašiangy a s nimi “šiškové hodovanie”. My sme pre vás tiež pripravili nový recept na
výborné bezlepkové šišky s kefírom, ktoré sme obalili v škoricovom cukre. Netreba o nich veľa hovoriť, stačí asi len toľko, že sú
výborné a oplatí sa ich vyskúšať. Možno už tento víkend.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
50 g |
|
100 ml (alebo acidofilné mlieko) |
|
100 ml |
|
50 ml |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
1/4 kocky (čerstvé) |
|
Na obaľovanie: | |
100 g |
|
2 ČL |
|
Na vysmážanie: | |
500 ml (alebo bravčová masť) |
|
Postup
-
1
V teplej vode rozmiešame 1 ČL kryštálového cukru a droždie. Necháme na teplom mieste nakysnúť. Keď sa na kvásku urobia bublinky, pridáme doň kefír, olej, rozmiešané vajíčko a toto všetko vlejeme do sypkej zmesi múk (Promix Alfa a kukuričná múka Novalim). Mixérom s hnetačom miesime cesto po dobu 10 minút. Je dôležité dodržať dĺžku miesenia, pretože sa takto dobre spracujú všetky suroviny a cesto pekne nakysne. Vymiesené cesto prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme ho na teplom mieste kysnúť.
- 2
Keď cesto podkysne, zväčší svoj objem a na jeho povrchu vzniknú malé bubliny, pripravíme si do kastróla olej alebo masť. Pomaly ich zahrejeme na teplotu 150 stupňov. Pomocou dvoch lyžíc tvarujeme z vykysnutého cesta podlhovasté šišky, ktoré opatrne kladieme do rozpáleného oleja a smažíme ich z každej strany asi minútu-minútu a pol do zlatista.
- 3
Po vysmažení ich dierkovanou varechou vyberieme a necháme odkvapkať na papierovom kuchynskom obrúsku. Ešte teplé ich vyváľame v zmesi práškového cukru a mletej škorice. Kefírové šišky bez lepku podávame ešte teplé, najlepšie chutia s teplým kakaom alebo čajom.
Tiež bezlepkové šišky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu