Králičie beháky na póre a bielom víne fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 7. októbra 2016

Králičina patrí medzi moje obľúbené mäso. Teraz som ju robila na póre a podlievala bielym vínom.

2
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 PL
1/2 ks
100 ml
podľa chuti
štipka
štipka
štipka
Príloha:




Postup

  1. 1

    Králičie beháky som umyla osušila. Našla som pri nich aj bočné blany.

    Králičie beháky na póre a bielom víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tie blany ma napadlo naplniť, ako ich tu raz plnil @sracz a mne sa to páčilo. Ale recept je o behákoch, takže tomu sa nebudem venovať.

    Králičie beháky na póre a bielom víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvicu som dala masť a beháky som opiekla z oboch strán.

    Králičie beháky na póre a bielom víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom som ich osolila, korenila, pridala som rascu a posypala červenou mletou paprikou.

    Králičie beháky na póre a bielom víne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podliala som ich biely vínom a dusila do mäkka pod pokrievkou. Počas dusenia som ich podlievala vínom.

    Králičie beháky na póre a bielom víne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotové mäsko. Pokiaľ sa dusilo pripravila som si tarhoňu.

    Králičie beháky na póre a bielom víne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prajem vám dobrú chuť.

    Králičie beháky na póre a bielom víne (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

sracz
Králičie mäso bolo v minulosti veľmi častým "hosťom" aj na našom stole, @izabella929 milá. Teraz už iba sporadicky. Predsa len pravidelný prísun z vlastného chovu je už len sen. Dcérka Angie (Tvoja rovesníčka) milovala aj polievku z králičiny (hlava, krk, hrudný kôš a kosti) v kombinácii s kuracinou. Všetci však vždy 2 razy do roka dychtivo čakali na moje údené klobásy z mixu bravčové (hrubšia "šajba"), hovädzie a králičie či zajačie (drobná "šajba")! Ááále boli časy boli, ale sa minuli. Ostali iba spomienky a chuť!
1x rela
frezia
Dala by som si tie behaky, jedlo vyzera velmi dobre.
janara
tvoj rukopis v receptoch, fotografiách, postupe, v slanej či sladkej verzii je nezameniteľný, obdivujem tvoje "výtvory" a nestačím sa diviť, koľko receptov denne sem dodávaš, blahoželám !!
2x dosa a rela
kecemis
Aj pol kralovstva by som dal za tie behaky, takto fajnovo pripravene a navrch ta plnena blana.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia