Zapekané pečienkové vrtuľky s hubami

tatianafm - fotkatatianafm, 13. mája 2011
Zapekané pečienkové vrtuľky s hubami
Foto: tatianafm

Tento recept objavila moja babinka v nejakom časopise a veeeeľmi chutil, tak ho odvtedy pripravujeme :)

30 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
200 g
1 bal
2,5 dcl
 na posyp




Postup

  1. 1

    Dáme variť vodu na cestoviny, pridáme do nej soľ a pár kvapiek oleja. Ja používam na tento recept vrtulky. Keď voda zovrie, pridáme cestovinu a uvaríme tak do polomäkka. Scedíme.

  2. 2

    Na oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľku, posypeme červenou mletou paprikou. Pridáme na kúsky pokrájanú kuraciu pečeň, opražíme. Medzitým si namočíme huby, ak máme sušené a necháme napučať. Ak nie sú, použijeme čerstvé šampiňóny. Najlepšie však sú vlastnoručne nazbierané dubáčiky.

  3. 3

    Keď je pečienka orestovaná, trošku ju podlejeme vodou a podusíme, pridáme bujón. Po chvíľke dusenia prilejeme šľahačkovú smotanu a prevaríme. Pridáme huby a premiešame. Odstavíme.

  4. 4

    Do zapekacej misy vložíme cestoviny a zalejeme pripravenou zmesou. Zapekáme asi 25 minút pri 180 st. Ja dám ešte tak na 5 až desať minút zapekať z vrchu. Vytiahneme a posypeme nastrúhaným tvrdým syrom. Necháme trocha vychladnúť aby sa nám lepšie nakladalo na tanierik. A papáme. Dobrú chuť :) Na fotke to už má náš Maťko "rozhňatňané", ale zdolal celé.

Diskusia k receptu

ola111
Takéto zapekané cestoviny mám rada na všetky možné spôsoby,je
vidieť,že Maťkovi chutí,je zlatunký.
hubata
Akurát som rozmýšľaľa či to Maťko zbodne, ale vidím vzadu ten veľký hrniec, takže o tom nepochybujem že musíš pre neho v takých veľkých hrncoch variť ...... asi varíš dobre a rada: aj hrniec veľký aj Maťko peknučký, spokojný, zlatunký ......
sovka62
Pozerám na tú fotografiu a ani sa mi nechce veriť, že to ten drobec naozaj zbodol. Ale vyzerá, že mu naozaj chutí, je rozkošný, spokojný, priam ukážka správne živeného dieťatka.
tatianafm
Hihiiii, Maťko je dobrý papkáč, už ako ročný dostal prezývku "mňam mňam" a stále mu pasuje. On to však stíha všetko vybehať. @hubata k tým hrncom...ešte mám aj 5 ročného papkáča, takže veľké hrnce sú asi nevyhnutnosť. No objem hrncov sa každým rokom zvyšuje, tak neviem v čom budem variť o pár rokov :)
cica2
úvodné foto je peknučké, malý je zlatučký:))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia