
Tartiflette savoyarde
Toto jedlo pochadza z Francuzska, z krasnej oblasti Haute-Savoie. Je oblubene hlavne pocas lyzovacky, ...

Blesková zemiaková placka
Dnes je Popolcová streda, prísny pôst, tak som si urobila takéto raňajky.

Kuracie soté ELÁN
Názov nie je podľa skupiny ale podľa reštaurácie v Liptovskom Mikuláši. Varili tam študenti a...

Bryndzová omáčka s mäsom, šampiňónami a cestovinami
Cibuľku pokrájame a na oleji orestujeme. Pridáme nakrájané šampiňóny, rascu, soľ a dusíme 10...

Buchty na pare
Tých receptov na buchty je tu už veľa, ale každý je trošku iný. Tak ho tu pridávam,...

Chicken Tikka Masala - národné jedlo Veľkej Británie
Počas typickej glasgowskej upršanej noci dostal šofér autobusu Ali Ahmed Aslam chuť na indické karí. Objednal...

Zajac na smotane
cibuľku a slaninu opražime pridáme rascu, mletú červenú papriku vložíme zajaca prilejeme vodu, pridáme bobkový...

Cícer na karí
V poslednej dobe mi veľmi zachutila zelenina na spôsob karí. Nie som v tom určite žiaden...

Morčacie prsia v syrovej omáčke
Mal som chuť na niečo dobré z kolienkami. Tak som spravil tento recept. No a...

Prekladané šťavnaté kuracie prsia
Zase jeden recept z mojej zbierky pohodlného nedeľného varenia, síce kalorické jedlo, avšak hriešne dobré...

Nové zemiaky na smotane
Inšpiráciou mi boli Litovské zemiaky. Nie, nechýba tam písmenko "p":-)

Vlaština
Viete čo to je? Je to podstate kelová polievka. Ja som sa tento názov dozvedel len...

Hovädzie po burgundsky
Hovädzie mäso na burgundský spôsob s poriadnou dávkou červeného vína chutí neodolateľne. Tajomstvo jeho dokonalej chuti spočíva...

Hrachová kaša
Takýto prívarok sme my doma volali "čučpajs" neviem, odkial je takýto názov , ale je to...

Pečené horné kuracie stehná špikované cesnakom s rascou
Chcela som pripraviť horné kuracie stehná jednoducho, chutne a predsa ich upiecť trošku inak. Špikovala...

Zapekaný baklažán
Je to môj vlastný recept, akákoľvek podobnosť s inými podobnými receptami je čisto náhodná... :-)

Spaghetti Pomodoro
Toto jedlo bol zaciatok mojeho priatelstva s pastou. Je lahke a rychle. A chutne!

Bravčové mäso na hubách
Na oleji si opražíme cibuľku, pridáme mäso nakrájané na plátky, osmažíme, podlejeme trochou vody, pridáme huby, ja...

Zemiaková večera
Naše obľúbené zemiaky. Ak sa podarí uvariť viac zemiakov, máme takúto večeru.

Ruské syrníky s malinovým coulis
Pre milovníkov tvarohu. Ak niekto nepozná, sú to tvarohové „placky“ na sladko. Veľmi populárne...

Sladko-kyslé hydinové prsia
Sweet and sour kombináciu milujem. Ak náhodou navštívim ázijskú reštauráciu či bistro - vždy si dám mäsko v tejto kombinácii. Tak som vyskúšala urobiť aj doma....

Bryndzové halušky
Naša slovenská klasika bryndzové halušky, máme ich radi, sú rýchlo na stole, bryndza je...

Kačacia pečeň s červenou kapustou a lokšou
Včera pri stretnutí rodiny sme spomínali na všetko. Napokon padla voľba na kačice keď sme ešte...

Pečené bravčové koleno
Prípravu začíname deň vopred – nasolením a okorenením mäsa. Z cesnaku, horčice a tmavého piva...

Polievka z čerstvého špenátu s vajíčkom
Keby som jedného dňa nedostala od kamarátky Janky celú tašku čerstvého špenátu, nedostala by som sa ku tomuto receptu....

Kačacie stehno s kosťou v medovom dipe
Viedenské knedle: Rožky pokrájame na malé kocky, pridáme vajcia, olej, múku, mlieko, ...

Zapekané kuracie prsia s karfiolom
Jedno je určite pravda, že odkedy som na Vareche, náš jedálny lístok sa dosť zmenil,...

Špízy z bravčového mäsa
Všetky suroviny si nakrájame na kúsky. Mäso je dobré osoliť, okoreniť a zmiešať v miske...

Sedliacky bryndzovník
Toto je tiež jeden z receptov na bačovu nótu. Základ tvoria tvrdé suché rožky a zvyšok...

Hovädzie vo vlastnej šťave s kôprovou omáčkou
Takýto obed sme mali po dlhšej dobe. Množstvo surovín závisí od toho, koľkých hladošov potrebujeme...

Morčacie prsia v omáčke z výpeku
Ak sa vám nechce stáť pri sporáku pol dňa, vyskúšajte tento jednoduchý recept na morčacie prsia....

Pestré ragú so slovenskou ryžou
Toto ragú je z bravčového pliecka, koreňovej zeleniny, jarnej cibuľky, chilli papričky, zeleného...