Chilli con carne
... alebo po slovensky čili s mäsom. Žiaden originálny a jediný pravý recept skrátka nie je....
Šošovicovo-ovsené fašírky (vegan)
Recept pochádza z veľmi univerzálnej vege. brožúrky Minútky bez mäsa od Stanislava Muntága, ktorá pamätá moje...
Srbské mäso s ryžou podľa Terézie Vansovej
Nie som expert na srbskú kuchyňu, len si rada listujem v starých kuchárkach. A knihy...
Pšenové variácie
V poslednom čase som si veľmi obľúbila pšeno, je nenáročné na prípravu, ľahko stráviteľné, ...
Nové zemiaky na smotane
Inšpiráciou mi boli Litovské zemiaky. Nie, nechýba tam písmenko "p":-)
Slávky na víne
Trošku nezvyčajné jedlo pre našu domácu slovenskú kuchyňu. Ak však máte radi morské plody, ...
Tagliatelle s cuketou, smotanou a cesnakom
keďže máme cuketovú sezónu, tak ďalší jednoduchý recept... namiesto tagliatelle môžme použiť akékoľvek cestoviny...
Biela hlávková kapusta na víne s karamelom
Dnes som robila túto kapustu k pečenému kuriatku na spôsob bažanta. Do kapusty pridávam koreniny, ...
Športová večera bez sachrošov
Keďže sacharidy na večeru nesmiem, niekedy varím fakt strašné zlátaniny, len aby som nemusela pučiť...
Plnené zemiaky
Zemiaky sú u nás celkom obľúbené. Pripravujeme ich na rôzne spôsoby. Keď sa zadarí vypestovať...
Šťavnatý bažant
Nedávno keď som dostala bažanta , tak som sa pýtala aj skúsenejších na Vareche ako...
Korenistá špecialita
Tento recept poznám už veľmi dlho a patrí k mojim "rýchlym jedlám". Rýchlo sa pripraví a...
Domáce torteliny v paradajkovej omáčke s parmezánom a bazalkou
K vytvoreniu tohto receptu som sa inšpirovala pred mnohými rokmi v Medzinárodnej kuchárskej knihe. Odvtedy prešiel niekoľkými...
Lepinje i ćevapi
alebo ako si doma urobiť najznámejšiu bosniansku špecialitu. /toto kysnuté cesto zvládne aj začiatočník , ...
Stroganoff podľa Koko
Robila som podľa tohto receptu: http://www. menudomu. cz/stroganoff/, s malymi obmenami: miesto žampiňónov som použila sušené...
Prudko cesnaková brokolica so šampiňónmi a s cuketou
Najlepším kamarátom brokolice je u mňa cesnak, ešte pridať trocha ostrosti a máme neodolateľnú kombináciu chutí....
Kalerábový prívarok
Kaleráby olúpeme, umyjeme a nastrúhame na väčšom strúhadle. V hlbšej panvici na oleji osmažíme očistenú...
Hovädzie líčka na červenom víne
Konečne som zohnala hovädzie líčka a recept bol na svete. Je to famózne mäsko.
Lahodné závitky so slivkovou omáčkou
Výborný tip na odskúšanie pre každého, komu lahodí kombinácia šťavnatého maska a jemne nasladlej chuti sliviek :)...
Špagety aglio e olio e peperoncino
Dnes som sa rozhodol uvariť špagety, dlho som rozmýšľal, na aký spôsob no určite som...
Plnený bravčový bôčik
Pripravíme si suroviny - bôčik ( narezaný z jednej strany, aby sa vytvorila kapsa ) , ...
Zapečené gazdovské karé
Keď už človek fakt nevie čo variť, tak príde znova čas na improvizáciu a výsledok už...
Cibuľová polievka
Je to veľmi jednoduchá, chutná a lacná polievka. Po prezretí viacerých receptov na klasické alebo...
Smažené sýrové kuličky
Sýr nastrouháme najemno. Z bílků ušleháme tuhý sníh, mírně osolíme a opepříme, a postupně...
Cuketová pizza
Našla som recept v letákových novinách a hneď som ho chcela urobiť. Po dlhom čase som...
Pupáky (Bobaľky)
Najprv si pripravíme kvások - do vlažného mlieka pridáme droždie a cukor a necháme stáť kým droždie...
Veľmi chutná a chrumkavá pizza Calzone
Recept na veľmi chutnú a šťavnatú taliansku pizzu Calzone. Cesto je tenké a chrumkavé, plnka...
Pikantná marinovaná krkovička
Marinujem aspoň 4 hod. , ale výhodou je, že sa môže marinovať aj viac dní a vyberáme...
Zeleninové rizoto s kuracím mäsom
Ryžu uvaríme na miernom ohni v osolenej vode v pomere 1:2.
Cestoviny s rukolou a cherry paradajkami
Cibuľku, cesnak nakrájame nadrobno, pridáme feferónky a opražíme. Pridáme na polovičky nakrájané paradajky a...