Lazane à la slivkové gule
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 7. augusta 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Leto je žatvou záhrad a lesov. Obdobím prázdnin u prababičky, čo vnúčikom vyvára poklady svojej kuchyne. Sú poctivým a chutným základom, z ktorého sa môžu zrodiť nové, moderné nápady. Aj bez mäsa.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g |
|
1 ks |
|
5 ks |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
200 g |
|
Cesto: | |
400 g |
|
2 ks |
|
300 g |
|
štipka |
|
Makový čips: | |
50 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
Na preliatie hotového jedla: | |
|
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke deň vopred. Makový čips: Práškový cukor vyšľaháme s bielkom na sneh. Zapracujeme mandľovú múčku a mak. Zmes rozotrieme na vymastený papier na pečenie a vložíme do rúry vysušiť. Sušíme pri 100 °C asi pol hodiny.
- 2
Slivky umyjeme, rozpolíme a vykôstkujeme. V kastróle skaramelizujeme cukor, podlejeme vínom a pridáme korenie. Do zredukovaného vína prisypeme slivky a krátko povaríme.
- 3
Na cesto nastrúhame zemiaky najemno. Pridáme žĺtky, múku a soľ. Vypracujeme pevné cesto, ktoré rozdelíme na štyri časti. Každý kus vyvaľkáme na tenký plát. Do jenskej misy striedavo kladieme cesto a slivky tak, aby poslednou vrstvou bolo cesto. Prikryjeme alobalom a pečieme v rozohriatej rúre pri 170 °C 40 minút. Pri podávaní lazane polejeme roztopeným maslom a ozdobíme makovým čipsom.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu