Syrový koláč s údenou šunkou

hyza - fotkahyza, 6. decembra 2013
Syrový koláč s údenou šunkou
Foto: hyza

Komerčný recept

25 minút
na 185 °C

Suroviny

Na cesto:
350 g
175 g
1 ks
3 pl
1 čl
1 ks (na potretie)
 (na vymazanie)
Na plnku:
300 g
300 g
3 ks
15 g
15 g




Postup

  1. 1

    Zo surovín vypracujeme cesto do tvaru bochníka, necháme odpočívať hodinu prikryté utierkou. Šunku a syr nakrájame na kocky, pridáme vajcia, cesnak, petržlenovú vňať, soľ, korenie. Dôkladne premiešame. Cesto premiesime a rozdelíme na dve tretiny a tretinu. Väčšiu časť rozvaľkáme a dáme do pizza formy tak, aby presahovalo okraje. Popicháme ho vidličkou a dáme náplň. Prikryjeme menším rozvaľkaným cestom, kraje zatlačíme. Potrieme žĺtkom a pečieme pri 185 °C asi 25 minút.

  2. 2

    <b>Tip:</b> zo zvyškov cesta povykrajujeme hviezdičky a pred pečením nimi ozdobíme vrch koláča.

  3. 3

    <b>Extra tip:</b> namiesto mieseného cesta môžeme použiť kocku lístkového cesta, ktoré nahrubšie rozvaľkáme. Vrch plnky neprikryjeme plátom cesta, ale z pásov vytvoríme mriežku a potrieme ju žĺtkom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia