Foto: hyza
Komerčný recept
na 185 °C
Suroviny
Na cesto: | |
350 g |
|
175 g |
|
1 ks |
|
3 pl |
|
1 čl |
|
1 ks (na potretie) |
|
(na vymazanie) |
|
Na plnku: | |
300 g |
|
300 g |
|
3 ks |
|
15 g |
|
15 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Zo surovín vypracujeme cesto do tvaru bochníka, necháme odpočívať hodinu prikryté utierkou. Šunku a syr nakrájame na kocky, pridáme vajcia, cesnak, petržlenovú vňať, soľ, korenie. Dôkladne premiešame. Cesto premiesime a rozdelíme na dve tretiny a tretinu. Väčšiu časť rozvaľkáme a dáme do pizza formy tak, aby presahovalo okraje. Popicháme ho vidličkou a dáme náplň. Prikryjeme menším rozvaľkaným cestom, kraje zatlačíme. Potrieme žĺtkom a pečieme pri 185 °C asi 25 minút.
- 2
<b>Tip:</b> zo zvyškov cesta povykrajujeme hviezdičky a pred pečením nimi ozdobíme vrch koláča.
- 3
<b>Extra tip:</b> namiesto mieseného cesta môžeme použiť kocku lístkového cesta, ktoré nahrubšie rozvaľkáme. Vrch plnky neprikryjeme plátom cesta, ale z pásov vytvoríme mriežku a potrieme ju žĺtkom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/sunkova-rolka-so-smotanovym-syr...
varecha.pravda.sk/recepty/pasteta-obalena-v-sezame-s-poma...
a aj tento. Čo sú v Hyze takí leniví, že sa im už ani fotiť nechce?