Kapustové batôžky

Mária Lukacková
šéfkuchárka hotela Sorea v Ľubovnianskych Kúpeľoch, 15. októbra 2010
Kapustové batôžky
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

1000 g
1 ks
8 ks veľké
400 g




Postup

  1. 1

    Veľké vrchné listy z hlávkovej kapusty odložíme a kapustu pokrájame na rezance. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno, speníme na rozohriatom oleji, pridáme pokrájanú hlávkovú kapustu, soľ, mleté čierne korenie, rascu, opražíme a prikryté dusíme do mäkka.

  2. 2

    Veľké kapustné listy povaríme v osolenej vode 5 až 7 minút, vyberieme a hlúbovité časti naklepeme. Údené mäso pokrájame na malé kocky, opražíme a premiešame s udusenou hlávkovou kapustou.

  3. 3

    Plnkou naplníme pripravené kapustné listy, vložíme do vymasteného pekáča, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 30 minút. Počas pečenia podľa potreby podlievame mäsovým vývarom.

Diskusia k receptu

paveljrk
Vinikajúci recept.Určite vyskúšam a už viem že je to mňam.Ďakujem za nápad na chutný obed.
coldbery
Príma nápad....kapustička to je moje...na akýkoľvek spôsob....príma recept...:-)))
vcelka
Vtipne to vyzerá, to mám rada. Veď všetko tu už bolo (aj pri sporáku), ale najcennejší je vtipný nápad...
bedrunka
Sú to ako východniarske holúbky, ale tam sa mäso mieša s ryžou a uvarí sa v kapustnici.
zabiatko66
Toto jedlo sa mi ľúbi. Akurát som rozmýšľala čo cez víkend uvarím, keď nám zvýšila kapusta. A toto je super receptík. Rozmýšľala sam aj nad bravčovými závitkami. Ale ešte som to nikdy nevarila.
cizmarka
ukladam a pripravím v najbližšom čase,ale nedam údené mäso,ale radšej čerstvé bravčové,hadam to bude tiež chutné...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia