Kapustové batôžky
Mária Lukacková
šéfkuchárka hotela Sorea v Ľubovnianskych Kúpeľoch, 15. októbra 2010
šéfkuchárka hotela Sorea v Ľubovnianskych Kúpeľoch, 15. októbra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Veľké vrchné listy z hlávkovej kapusty odložíme a kapustu pokrájame na rezance. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno, speníme na rozohriatom oleji, pridáme pokrájanú hlávkovú kapustu, soľ, mleté čierne korenie, rascu, opražíme a prikryté dusíme do mäkka.
- 2
Veľké kapustné listy povaríme v osolenej vode 5 až 7 minút, vyberieme a hlúbovité časti naklepeme. Údené mäso pokrájame na malé kocky, opražíme a premiešame s udusenou hlávkovou kapustou.
- 3
Plnkou naplníme pripravené kapustné listy, vložíme do vymasteného pekáča, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 30 minút. Počas pečenia podľa potreby podlievame mäsovým vývarom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu