
Rizoto mimóza
MDŽ v Taliansku je slávené s omnoho väčšou dôležitosťou ako u nás. Možno preto, že...

Tuniakový šalát
Tento recept, ma naučila práve dnes kamarátka, a môžem z vlastnej ochutnávky povedať, že...

Bezlaktózová vajíčková nátierka
Vajcia uvarte natvrdo, osupte a oddelte zltky od bielkov. Do misy so zltkami pridajte majonezu,...

Mušle s paprikovou omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Papriky nakrájame na kocky. Rajčiny s nálevom, červenú papriku, ...

Karfiolový šalát
Karfiol očistíme, pod tečúcou vodou umyjeme a rozoberieme na ružičky. Rozobratý karfiol nasypeme do vriacej osolenej...

Slaný koláč
Tento koláč je inšpirovaný tureckou pidou, čo je krásne povedané veľké upratovanie v kuchyni, lebo...

Orechový veniec
Nakoľko mám vždy po výrobe syru aj riccotu, snažím sa ju upotrebiť, nakoľko je málo...

Opekané bravčové koleno na ohni v prírode
Tradičná pochutina netradičným spôsobom. Pre celu rodinu, aj porcia aj zábava aj aktivita.

Top pizza buchty
Pizza buchty zo skvelého cesta, ktoré vydržia mäkké aj 5 dní. Robil som dvojitú dávku a vyšlo mi cca 60 ks....

Ostrý džem z broskýň a hrozna
Broskyne a hrozno sparíme vriacou vodou a olúpeme, rozkrojíme a zbavíme kôstok a jadierok.

Bavorský syrový šalát
Syr a salámu nakrájame na plátky a tie potom na väčšie štvorčeky, pridáme tenké kolieska nakrájanej...

Torta a al Sacher so šľahačkou
Tato vyborna tortička, je z jedneho časopisu je ozaj dobra všetkym nam chutila

Medovníčky
Pozrel som mnohé recepty medovníkov na tejto stránky a každý bol trošku iný - aj tento môj....

Losos v sezame
Sezamové semienka osmažíme na panvici BEZ oleja kým nezhnednú . Vyberieme a dáme ich...

Zemiakovo-kapustové placky
tento recept som prevzal z tejto stránky a pozmenil som ho (pôvodne kapustové placky)

Pečienková nátierka
Táto nátierka sa hodí vždy a všade:-)Je výborná a u nás má velký úspech... :-)Dobrú chuť....

Ambruzský šalát
Cuketu nakrájame na prúžky a krátko obvaríme v osolenej vode. Vyberieme a necháme odkvapkať. Potom obvaríme...

Divina s orechmi
Mäso naklepeme, nasolíme, okoreníme a na teplom oleji prudko opečieme z obidvoch strán. Mäso...

Predjedlo z tuniaka
do tuniaka bez nálevu pridajte na drobno pokrájané kyslé uhorky, pokrájanú pažítku, opláchnuté kapary/aby neboli veľmi...

Kapor na balkánky spôsob
Vianoce sú už takpovediac "v dohľadne" a receptov na prípravu kapra nie je nikdy dosť. Možno...

Vtáčence v hniezde
Nepokladám tento recept za vtip, alebo znevažovanie jedla. keď som to uvidela na nete, ...

Baklažán s mäsovou plnkou
Som vyučený mäsiar. A tak by som rád priniesol na Slovensko zvyky tureckej mäsovej kuchyne a neskôr sa do mojej rodnej Antalye...

Brokolicový „kuskus“ s pečenou zeleninou a kozím syrom
K horúcej rozmixovanej brokolici pokvapkanej výrazným dresingom sa hodí medová zeleninka. A ešte svieži syr, ...

Bezlepkové dvojfarebné kocky
Kto by nemal rád kombináciu orechov, džemu a čokolády? S našimi bezlepkovými dvojfarebnými kockami ohúrite každú...

Zeleninový koláč
Je v ňom všetko dobré, aj zdravé a hlavne sýte, takže sa z neho na...

Seitan na ázijský spôsob
Múku si zmiešame s pol litrom studenej vody a vymiešame hladké cesto. Namočíme ho do vody...

Tekvicovica
Je to už viac ako dvadsať rokov čo som dopestovala veľké množstvo tekvíc a robila som ju...

Jahodová pena s bielou čokoládou
Pekanové orechy zľahka rozbijeme zabalené v utierke tĺčikom na mäso. Takúto mrvenicu nasucho opečieme na horúcej...

Imam bayildi – plnené baklažány
Stredne veľké baklažány umyjeme a osušíme, ale ich nelúpeme.