Pečený francúzsky toast s jablkami - žemľovka
Jedná sa o krásne jedlo s nádhernou arómou, perfektné na desiatu alebo olovrant. Dá sa pripraviť predchádzajúci deň a upiecť až ráno.
porcií
na 200 °C
Suroviny
1 bochník alebo celozrnný podľa chuti, nakrájaný na 2,5 cm silné krajce (0,5 kg) |
|
4 ks |
|
300 ml |
|
100 g , rozdelený na dva diely |
|
1 ČL |
|
3 ks bez jadrovníka |
|
2 ČL |
|
|
Postup
-
1
Postriekajte plech na pečenie sprejom (alebo ho vymažte papierom namočeným v oleji).
- 2
Krajce chleba rozprestrite na plech.
- 3
Do stredne veľkej misy dajte vajcia, mlieko, 50 g cukru a vanilku a všetko dobre premiešajte. Polovicu zmesi nalejte na chlieb.
- 4
Pokrájajte jablká a položte ich na chlieb.
- 5
Zbytok zmesi nalejte na jablká.
- 6
Zmiešajte 50 g cukru so škoricou a posypte ním jablká. V tejto fáze prípravy sa dá jedlo zakryť a uložiť cez noc do chladničky.
- 7
Pečte 35 - 40 minút. Pred podávaním nechajte 5 - 10 minút vychladnúť. Podávajte s javorovým sirupom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu