Pečený francúzsky toast s jablkami - žemľovka

vikusik149 - bez fotkyvikusik149, 26. apríla 2012

Jedná sa o krásne jedlo s nádhernou arómou, perfektné na desiatu alebo olovrant. Dá sa pripraviť predchádzajúci deň a upiecť až ráno.

5
porcií
35-40 minút
na 200 °C

Suroviny

1 bochník alebo celozrnný podľa chuti, nakrájaný na 2,5 cm silné krajce (0,5 kg)
4 ks
300 ml
100 g , rozdelený na dva diely
1 ČL
3 ks bez jadrovníka
2 ČL




Postup

  1. 1

    Postriekajte plech na pečenie sprejom (alebo ho vymažte papierom namočeným v oleji).

  2. 2

    Krajce chleba rozprestrite na plech.

  3. 3

    Do stredne veľkej misy dajte vajcia, mlieko, 50 g cukru a vanilku a všetko dobre premiešajte. Polovicu zmesi nalejte na chlieb.

  4. 4

    Pokrájajte jablká a položte ich na chlieb.

  5. 5

    Zbytok zmesi nalejte na jablká.

  6. 6

    Zmiešajte 50 g cukru so škoricou a posypte ním jablká. V tejto fáze prípravy sa dá jedlo zakryť a uložiť cez noc do chladničky.

  7. 7

    Pečte 35 - 40 minút. Pred podávaním nechajte 5 - 10 minút vychladnúť. Podávajte s javorovým sirupom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Mne by sa to viac páčilo s vianočkou, ako s chlebom, ale ak je biely toast, môže byť aj ten. Je to na dobré raňajky,ale nie pre tých, čo sa do práce ponáhľajú. To si treba vychutnať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia