Slniečko v tanieri fotorecept

dagy - fotkadagy, 13. októbra 2013
Slniečko v tanieri (fotorecept)
Foto: dagy

Tekvica je úžasná a výživná plodina a akékoľvek jedlo z nej je vynikajúce a nikdy nesklame. V tomto recepte sme použili veľkú zelenú tekvicu, Zobraziť celý popisTekvica je úžasná a výživná plodina a akékoľvek jedlo z nej je vynikajúce a nikdy nesklame. V tomto recepte sme použili veľkú zelenú tekvicu, ktorej dužina má nádhernú slnečnú farbu a chutí skutočne lahodne. Táto krémová polievka patrí k mojim najobľúbenejším práve pre jej žiarivú farbu a jedinečnú chuť.

8
porcií
35 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
1 dcl
250 ml




Postup

  1. 1

    Tekvicu zbavíme kôry a jadier, očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky

    Slniečko v tanieri (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si jednu väčšiu, alebo tak ako ja, dve menšie cibule.

    Slniečko v tanieri (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistíme ich a posekáme na malé kúsky.

    Slniečko v tanieri (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do veľkého hrnca nalejeme olivový olej.

    Slniečko v tanieri (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cibuľku si speníme za stáleho miešania na stredne vyhriatej varnej platni.

    Slniečko v tanieri (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do hrnca pridáme pripravenú tekvicu a podlejeme minimálnym množstvom vody.

    Slniečko v tanieri (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pod pokrievkou dusíme približne 10 minút.

    Slniečko v tanieri (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po desiatich minútach zalejeme vriacou vodou z rýchlovarnej kanvice a necháme variť ešte asi 10 - 15 minút.

    Slniečko v tanieri (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Napokon celý obsah hrnca rozmixujeme ponorným mixérom a počas toho vlievame smotanu na varenie.

    Slniečko v tanieri (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Až celkom na koniec pridáme soľ podľa chuti, balsamico a mletý muškátový oriešok.

    Slniečko v tanieri (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Hotovú tekvicovú krémovú polievku doplníme opečenými kúskami bagety, čerstvými bazalkovými lístkami a pokvapkáme ešte trochou balsamica. Dobrú chuť!

    Slniečko v tanieri (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

radost
nám najviac chutí z tekvičky hokaido..výborná...
1x dagy




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia