Foto: dagy
Tekvica je úžasná a výživná plodina a akékoľvek jedlo z nej je vynikajúce a nikdy nesklame. V tomto recepte sme použili veľkú zelenú tekvicu, Zobraziť celý popisTekvica je úžasná a výživná plodina a akékoľvek jedlo z nej je vynikajúce a nikdy nesklame. V tomto recepte sme použili veľkú zelenú tekvicu, ktorej dužina má nádhernú slnečnú farbu a chutí skutočne lahodne. Táto krémová polievka patrí k mojim najobľúbenejším práve pre jej žiarivú farbu a jedinečnú chuť.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu zbavíme kôry a jadier, očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky
-
2
Pripravíme si jednu väčšiu, alebo tak ako ja, dve menšie cibule.
-
3
Očistíme ich a posekáme na malé kúsky.
-
4
Do veľkého hrnca nalejeme olivový olej.
-
5
Cibuľku si speníme za stáleho miešania na stredne vyhriatej varnej platni.
-
6
Do hrnca pridáme pripravenú tekvicu a podlejeme minimálnym množstvom vody.
-
7
Pod pokrievkou dusíme približne 10 minút.
-
8
Po desiatich minútach zalejeme vriacou vodou z rýchlovarnej kanvice a necháme variť ešte asi 10 - 15 minút.
-
9
Napokon celý obsah hrnca rozmixujeme ponorným mixérom a počas toho vlievame smotanu na varenie.
-
10
Až celkom na koniec pridáme soľ podľa chuti, balsamico a mletý muškátový oriešok.
-
11
Hotovú tekvicovú krémovú polievku doplníme opečenými kúskami bagety, čerstvými bazalkovými lístkami a pokvapkáme ešte trochou balsamica. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu