Datľové muffiny

Anna Faltinová
cukrárka Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 16. marca 2020
Datľové muffiny
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

125 g
1/2 KL
150 ml vriaca
65 g
100 g
1 KL
1 ks
90 g
štipka




Postup

  1. 1

    Datle so sódou bikarbónou zalejeme vriacou vodou, pridáme mäkké maslo, premiešame a necháme zmäknúť asi 15 minút. Potom datle rozmixujeme ponorným mixérom tak, aby v zmesi ostali aj malé kúsky.

  2. 2

    K datliam primiešame vajíčko a vanilkový a trstinový cukor a nakoniec aj múku s kypriacim práškom.

  3. 3

    Datľovým cestom naplníme papierové košíčky vhodné na pečenie do troch štvrtín. Pečieme pri teplote 160 °C asi 30 minút. Po upečení ľubovoľne zdobíme.

Diskusia k receptu

dvorka
Robila som z uvedených surovín (len v iných mierkach) koláč. Recept som dávala aj tu na Varechu. Nedávala som do cesta žiaden cukor, nakoľko datle sú mimoriadne sladké. No určite skúsim upiecť aj tieto mafiny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia