Datľové muffiny
Anna Faltinová
cukrárka Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 16. marca 2020
cukrárka Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 16. marca 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Datle so sódou bikarbónou zalejeme vriacou vodou, pridáme mäkké maslo, premiešame a necháme zmäknúť asi 15 minút. Potom datle rozmixujeme ponorným mixérom tak, aby v zmesi ostali aj malé kúsky.
- 2
K datliam primiešame vajíčko a vanilkový a trstinový cukor a nakoniec aj múku s kypriacim práškom.
- 3
Datľovým cestom naplníme papierové košíčky vhodné na pečenie do troch štvrtín. Pečieme pri teplote 160 °C asi 30 minút. Po upečení ľubovoľne zdobíme.
Tiež muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu