Zeleninový závin
Zeleninový závin

Šampiňónovo-mrkvový závin so špenátovými listami fotorecept

mitzy - fotkamitzy, 27. marca 2017
Šampiňónovo-mrkvový závin so špenátovými listami (fotorecept)
Foto: mitzy

Pripravené rýchlo, zjedené ešte rýchlejšie :)

2
porcie
10 minút
príprava
20+30 minút
na 190 °C

Suroviny

150 g
150 g
1 hrsť
1/2 ks
1 strúčk
1 ČL
 štipka
 štipka
 štipka
 na posypanie
 štipka
 (kečup) na potretie cesta
1 balenie




Postup

  1. 1

    Na oleji popražíme cibuľku s červenou paprikou. Pridáme pokrájanú mrkvu, šampiňóny a zalejeme trochou vody. Osolíme, okoreníme čiernym korením, poprásime bazalkou a pretlačíme struk cesnaku. Dusíme na miernom ohni 10 - 15 minút a chvíľu dovaríme odokryté na silnejšom ohni, kým sa voda neodparí. Zatiaľ si na rozvaľkané lístkové cesto (kúpila som už rozvaľkané na papieri na pečenie) natrieme paradajkový pretlak alebo kečup (použila som kečup, ale pretlak by bol iste lepší) a poukladáme naň za hrsť umytých listov špenátu.

    Šampiňónovo-mrkvový závin so špenátovými listami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme šampiňóny s mrkvou.

    Šampiňónovo-mrkvový závin so špenátovými listami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Preložíme a zvinieme. Konce zahneme.

    Šampiňónovo-mrkvový závin so špenátovými listami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potrieme slnečnicovým olejom a posypeme sezamom a rascou.

    Šampiňónovo-mrkvový závin so špenátovými listami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme v predom rozotriatej rúre na 190-tich stupňoch Celzia 30 minút.

    Šampiňónovo-mrkvový závin so špenátovými listami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Teplý závin pokrájame a servírujeme s listami špenátu. (Plnka pri prekrojení vylezie, ale naaranžujeme ju na tanieri :)

    Šampiňónovo-mrkvový závin so špenátovými listami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Plnka sa dá obmieňať od výmyslu sveta. Dobrú chuť ;)

Diskusia k receptu

afataga
aj pre mna, viem si to predstavit aj s kuskami oprazenej slaninky, ale ty si asi vegetarian, ci sa mylim?
1x mitzy




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia