Postup
-
1
Z rozmrazeného lístkového cesta vyvaľkáme 4 štvorce veľké asi 16 x 16 cm a 4 kolieska s priemerom 3 cm. Maslo necháme rozpustiť v panvici. Pridáme olúpané, jemne nasekané mandle, cukor, hrozienka a miešame až do zlatého zafarbenie zmesi. Necháme vychladnúť.
- 2
Jablká ošúpeme a zbavíme semien. Vzniknutý otvor naplníme zmesou mandlí s hrozienkami. Štvorce lístkového cesta potrieme rozšľahaným vajcom, do ich stredu položíme naplnené jablko a všetky rožky zdvihneme hore, spojíme ich a aby sa nám rožky pri pečení neotvorili, tak ich poistíme ešte vykrojeným kolieskom, ktoré k rožkom pritlačíme.
- 3
Jablká položíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme ich rozšľahaným vajcom a dáme do rúry predhriatej na 220 °C upiecť. Pred dopečením ešte raz potrieme vajcom. Krém: do kovovej misky dáme vajcia, cukor, víno a v horúcom kúpeli vyšľaháme do hustej peny.
- 4
Podávame na dezertnom tanieriku a vedľa jablka dáme vždy trochu krému. Dozdobíme plátkami čerstvých jabĺčok alebo bobuľami hrozna.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu