Foto: elekra
Takúto polievku varievala moja babka, mama, varievam ju aj ja a varieva ju aj moja dcéra. Nie je zahustená a preto ju voláme vodová.
4-5
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V hrnci si zohrejeme olej a na ňom orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku do sklovita. Pridáme nakrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme a ak máme pridáme aj hubové korenie.
-
2
Podlejeme vodou a pridáme na kocky nakrájané zemiaky.
-
3
Pridáme za hrsť rajbaničky (domáca závarka do polievky z polohrubej múky, vajíčka a soli). Všetko uvaríme do mäkka.
-
4
Do hotovej polievky pridáme nadrobno posekanú petržlenovú vňať.
U nás to voláme hubový guláš. A robím ju z hríbov.