Chlebík trochu grahamový

hanee - fotkahanee, 18. júla 2012
Chlebík trochu grahamový
Foto: hanee

aj ked ma pecenie chleba v trube celkom bavi, predsalen nahadzat vsetko do pekarnicky a nestarat sa az kym nezapipa je pohodlnejsie .o)

5 minút
príprava

Suroviny

550 g
250 g
1 PL
1 PL
1 PL
1 PL
1 PL
250 ml vlažné
250 ml vlazna
1 bal

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Velmi jednoducho: vodu a mlieko nalejeme do pekarne, pridame lyzicu oleja, muky, cukor, sol, semiacka, drozdie. Zavrieme pekarnicku, nadstavime pecenie chleba a nestarame sa.

  2. 2

    ja som sa trocha starala, nebola som si ista kolko tekutin treba, tak po prvom zapipani, teda po prvom mieseni, som malilinko dolievala vodu, lebo ostala cast hmoty sypka. Chlebik ma prekvapil, ako podrastol, lebo bezne pripravujeme chlieb z kupenej zmesy, ktora ma 750g a nikdy takto krasne "nevyrastie". Tento, len s malinko vacsou gramazou pomaly utiekol z pekarnicky .o)

    Chlebík trochu grahamový - obrázok 2

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
No veru, vyzerá, že ho zastavila len pokrievka na pekárničke, inak by ozaj ušiel. Ja keď pečiem v pekárničke, tak dávam maximálne 500 gramov múky, tiež ich miešam - 300 gramov pšeničnej chlebovej a po 100 gramov celozrnnej ražnej a cellozrnnej špaldovej. Aha, a nedávam mlieko, len vodu. Možno raz vyskúšam tento Tvoj, ale rozhodne menšiu dávku.

Pridaj komentár k receptu: