Stehienka v slaninkovom župane

Anton Dubický
šéfkuchár Rezortu Drevenice v Terchovej a člen Gourmet klubu, 26. januára 2012
Stehienka v slaninkovom župane
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

800 g, vykostené
50 g (plátky eidamu)
250 g , nakrájanej na plátky
50 ml




Postup

  1. 1

    Mäso vyklepeme vo fólii po obidvoch stranách, vrchnú fóliu odstránime a na vyklepaný plátok dáme syr, tymian, citrónovú kôru a prekryjeme plátkami slaniny.

  2. 2

    Stehná preložíme na zohriatu teflonovú panvicu s olejom, odstránime fóliu a opekáme do prepečenia.

  3. 3

    Podávame so zeleninovým šalátom alebo so zemiakovými hranolčekmi.

  4. 4

    Náš tip: Kuracie kosti nevyhadzujte, môžete si z nich pripraviť chutný vývar, stačí pridať koreňovú zeleninu, cibuľu a bylinky. Môžete ho využiť na prípravu omáčok.

Diskusia k receptu

zuzliak
Krasny receptik. A je to prvy krat, co dal sefkuchar aj nafoteny postup ;) Dakujem pekne :)
redakcia
@zuzliak , vždy jeden z ôsmych receptov z prílohy Varecha z daného týždňa má nafotený aj postup v troch bodoch.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia