Slané bezlepkové tyčinky z lístkového cesta
Foto: novalim
Ak si radi posedíte s priateľmi pri kávičke alebo pri vínku, ponúkame vám recept na slané bezlepkové tyčinky z lístkového cesta.
Určite dodajú Zobraziť celý popisAk si radi posedíte s priateľmi pri kávičke alebo pri vínku, ponúkame vám recept na slané bezlepkové tyčinky z lístkového cesta.
Určite dodajú posedeniu tú správnu atmosféru. Lístkové cesto z našej bezlepkovej zmesi Promix UNI s tvarohom zvládne aj
začiatočník. Tak neváhajte a pustite sa do pečenia.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
125 g |
|
125 g |
|
125 g |
|
štipka |
|
Na potretie a posypanie: | |
1 ks rozšľahané |
|
(alebo sušené bylinky) |
|
|
|
rôzne |
|
Postup
-
1
Bezlepkovú múku Promix UNI premiešame so soľou. Pridáme do nej na malé kocky nakrájané studené tuhé maslo, studený tvaroh a lyžicou začneme cesto spracovávať. Keď sa jednotlivé prísady začnú spájať, rukou ich vymiesime do kompaktného bochníčka, cesto dáme do plastovej uzatvárateľnej nádoby a odložíme ho do chladničky. Bezlepkové lístkové cesto by malo v chlade odpočívať aspoň 3-4 hodiny, pokojne však aj cez noc.
- 2
Dobre vychladené cesto rozvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra na pracovnej doske, ktorú sme pomúčili bezgluténovou múkou Promix UNI. Povrch cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme podľa ľubovôle soľou, rascou, sušenými bylinkami alebo rôznymi semiačkami (výborne sa hodí sezam alebo celý nemletý mak). Takto pripravené cesto nakrájame pomocou radielka na tyčinky široké asi 1 a dlhé asi 12 cm.
- 3
Tyčinky kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme ich na 200 °C v dobre rozohriatej rúre na teplovzdušnom režime (ventilátor) asi 10-15 minút. Dĺžka pečenia závisí od veľkosti a hrúbky tyčiniek. Z jednej dávky tohto bezlepkového lístkového cesta vyvaľkáme plát asi ako pri rolovanom lístkovom ceste z obchodu.
Tiež slané tyčinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu