Burger s chlebovníkom
Chlebovník (jackfruit) sa stáva čoraz viac populárnym práve vďaka svojej výnimočnej textúre v nezrelom štádiu pripomínajúcej vlákna...
Šľahačkové hviezdičky
Šľahačkové hviezdičky robievame každý rok na Vianoce. Už ani neviem, odkiaľ mám recept, možno...
Bravčová špecialitka
Toto robievam často, hlavne keď je sezóna na chren /doma vypestovaný/, so sterilizovaným to nie...
Zapečené palacinky
Ďalší spôsob úpravy palaciniek. Tento recept síce nepatrí do kategórie "racionálna strava", ale občasná konzumácia...
Cuketové ravioli s rýdzikmi, feniklom a hráškovým pyré
Cukety umyjeme a nakrájame pozdĺžne na plátky
Rezy so strúhanými jablkami à la Sacher z Pavlůvek
Naši „druhokolenoví” švagrovci, večne sa ľúbiaci bratránek Slávek a jeho švárna Flérka Naděnka, budú na...
Slimáky s cesnakovým maslom
V rajnici varíme 2 minúty víno, vývar, estragón a 125 ml vody. Potom pridáme...
Hrušková torta aj na Vianoce
Tortovú formu vyložíme papierom. Žĺtka vymiešame s cukrom a vanilkou do peny. Pridáme múku a...
Korenený posúch s lečom a s údenou slaninkou
Toto je jeden z posúchov, ktoré pripravujem na slano. Na vykysnuté cesto rozotriem doma zavarené...
Fantastická večera z rúry
Toto rýchle jedlo si pripravíte kedykoľvek, či už na večeru alebo ako nenáročný a chutný obed
Cestoviny s bielou fazuľou a mäsom
Natrafila som na krásnu bielu maslovú fazuľu a hoci som ešte nemala konkrétnu predstavu, čo z...
Orieškovo-marhuľové rezy
Keď mávam bohatú úrodu lieskových orieškov, toto je náš obľúbený zákusok. robievam z nich rôzne...
Zelenina na mexický spôsob
Vo väčšom hrnci na oleji opražíme nastrúhanú cibuľu, prelisovaný cesnak a pokrájanú papriku.
Polievka Minestrone
Na olivovom oleji opražíme cibuľu. Pridáme nakrájanú mrkvu a petržlen opražíme do polomäkka. Potom pridáme drvené paradajky...
Pečený Katsu Curry
Aj v japonsku maju cudne jedla, tzv. Yōshoku- pojaponstene europske. https://en. wikipedia. org/wiki/Y%C5%8Dshoku ...
Vianočná hviezda
Vynikajúci koláč v tvare vianočnej hviezdy vám vytvorí nielen dekoráciu na stôl, ale je aj ľahký...
Králík pečený v římském hrnci naložený v marinádě
Králík pečený v římském hrnci a ještě naložený v marinádě je výborný a šťavnatý. Vyzkoušejte a...
Zelená fazuľka s perkeltom po flotsky
Prečo „perkelt po flotsky”? Nuž z „kosťovice” mi ostali dva taniere mäsa....
Šalát s údeným pstruhom
Melón rozkrojíme na polovice a semienka vyberieme. Polievkovou lyžicou melón vykrajujeme a rozložíme na taniere...
Pečené plnené papriky/plnené zemiakmi a cibuľou/
fantastická balkánska mňamka , lacné , rýchle, je toho veľa a najmä sa "samo"...
Kurací vývar extra voňavý
Takýto vývar robievala moja stará mama, moja mama, ja, a aj nevesty naučím...
Ryba v rybe
Tento nápad som videla v jednom časopise u kamarátky. Je to nenáročné a veľmi sa mi...
Morčacie stehná v alobale
Tento recept som si jednoducho vymyslel. Jednoduché, nič špeciálne. Mal som po ruke morčacie...
Pečené kura s cestovinami a Nivou
Pečené kura v hlinenej nádobe , ako príloha cestoviny so syrom Niva.