Zemiakové pirohy so syrom a s klobásou

Boris Markovič
šéfcukrár hotela Park v Piešťanoch, 6. februára 2015
Zemiakové pirohy so syrom a s klobásou
Foto: Robert Hüttner
10
porcií
45 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
175 g
0,5 l na vyprážanie
150 g
150 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme, očistíme a nastrúhame najemno. Pridáme múku, celé vajíčko, soľ a vypracujeme jemné cesto.

  2. 2

    Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme, vykrojíme kruhy, naplníme na kocky nakrájaným syrom a klobásou. Preložíme na polovičku, okraje pritlačíme a dáme vyprážať do horúceho oleja.

Diskusia k receptu

frezia68
Dám "vypražiť" do rúry,syr na drobné kocky,nech sa topí a uvidím...:-)
viera1
Robievam zo zemiakového cesta,ale varím (plnka:syr so šunkou,klobásy nejeme).
hubata
Aj ja to poznám ako varené cesto, ale vyzerá to krásne aj ako upečené. Musela to byť strašná vôňa keď sa to pieklo. Vydarený recept, ukladám do kuchárskej knihy a príležitostne vyskúšam, lebo to musí byť veeľmi dobrééé. Máte päť hviezdičiek pán šéfkuchár. Vďaka za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia