Hruškový koláč
Hruškový koláč

Hruškovo-čokoládová torta

galbani - fotkagalbani, 25. októbra 2019. Komerčný recept.
Hruškovo-čokoládová torta
Foto: galbani
40 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Torta:
250 g
4 ks
300 g
3 ks
250 g
50 g
1 ČL
štipka
Čokoládová poleva a zdobenie:
350 g
350 ml
50 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hrušky ošúpte a nakrájajte na malé kocky. Žĺtky oddeľte od bielkov a vo veľkej mise zmixujte žĺtky s cukrom do hladkého krému, do ktorého vmiešajte ricottu.

  2. 2

    Preosiatu múku zmiešajte s práškom na pečenie a kakaom. Sypkú zmes vmiešajte do žĺtkového krému a nakoniec pridajte kúsky hrušiek.

  3. 3

    Bielky vyšľahajte so štipkou soli na sneh a a opatrne ho vmiešajte do cesta, zospodu nahor.

  4. 4

    Vzniknuté cesto nalejte do vymazanej a múkou vysypanej koláčovej formy (priemer cca 22 cm). Tortu pečte 50 minút na 180 °C. Po upečení ju vytiahnite z rúry, nechajte vychladnúť a potom ju vyklopte z formy.

  5. 5

    Medzitým si pripravte čokoládovú polevu. Čokoládu polámte na malé kúsky a dajte do misky. Smotanu priveďte k varu a nalejte ju na čokoládu. Dobre rozmiešajte, dokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Potom pridajte maslo pokrájané na malé kocky a dobre zmiešajte. Takto hotovú polevu vylejte na tortu, dozdobte hruškami a nechajte stuhnúť.

    Hruškovo-čokoládová torta - obrázok 5
  6. 6

    TIP pre lepší výsledok: Hrušky naložte do bieleho vína pre výraznejšiu chuť.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: