Hruškovo-čokoládová torta
Foto: galbani
príprava
na 180 °C
Suroviny
Torta: | |
250 g |
|
4 ks |
|
300 g |
|
3 ks |
|
250 g |
|
50 g |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
Čokoládová poleva a zdobenie: | |
350 g |
|
350 ml |
|
50 g |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Hrušky ošúpte a nakrájajte na malé kocky. Žĺtky oddeľte od bielkov a vo veľkej mise zmixujte žĺtky s cukrom do hladkého krému, do ktorého vmiešajte ricottu.
- 2
Preosiatu múku zmiešajte s práškom na pečenie a kakaom. Sypkú zmes vmiešajte do žĺtkového krému a nakoniec pridajte kúsky hrušiek.
- 3
Bielky vyšľahajte so štipkou soli na sneh a a opatrne ho vmiešajte do cesta, zospodu nahor.
- 4
Vzniknuté cesto nalejte do vymazanej a múkou vysypanej koláčovej formy (priemer cca 22 cm). Tortu pečte 50 minút na 180 °C. Po upečení ju vytiahnite z rúry, nechajte vychladnúť a potom ju vyklopte z formy.
- 5
Medzitým si pripravte čokoládovú polevu. Čokoládu polámte na malé kúsky a dajte do misky. Smotanu priveďte k varu a nalejte ju na čokoládu. Dobre rozmiešajte, dokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Potom pridajte maslo pokrájané na malé kocky a dobre zmiešajte. Takto hotovú polevu vylejte na tortu, dozdobte hruškami a nechajte stuhnúť.
- 6
TIP pre lepší výsledok: Hrušky naložte do bieleho vína pre výraznejšiu chuť.
Tiež hruškový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu