Foto: kilznah
Jahodový dezert
8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
2 ks |
|
85 g |
|
85 g |
|
1/3 dcl |
|
1/3 dcl |
|
1 ks |
|
1 l |
|
300 ml (rozmixované na dreň) |
|
1 bal. (do krémov) |
|
1 bal. |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Z bielkov vyšľaháme sneh a zo žĺtkov a práškového cukru penu. K žĺtkom pridáme olej, mlieko, prášok do pečiva a premiešame. Pridáme múku a premiešame. Pridáme sneh z bielkov a premiešame. Pečieme na 180 stupňoch cca 10 minút.
- 2
Z pol litra smotany vyšľaháme šľahačku a pridáme rozmixované jahody a cukor podľa chuti. Želatínu si necháme napučať a roztopiť podľa návodu na balíčku a po troške pridávame krém zo smotany a jahôd. Dobre premiešame a nalejeme na upečený a vychladnutý korpus. Necháme v chladničke stuhnúť aspoň 3 hodiny.
- 3
Z pol litra smotany a stužovača vyšľaháme šľahačku. Ozdobíme ňou stuhnutý dezert.
Tiež jahodový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu