Slávnostná vanilková bábovka
Foto: droetker
Komerčný recept
porcií
príprava
na 180/160 °C
Suroviny
Na cesto: | |
250 g zmäknuté (alebo margarín) |
|
175 g |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
4 ks |
|
200 g |
|
50 g |
|
1/2 bal. |
|
4 PL |
|
Na náplň: | |
1 bal. |
|
200 ml studené |
|
2-3 PL |
|
125 g zmäknuté |
|
Na pokvapkanie: | |
3 PL |
|
Na ozdobenie: | |
1 bal. |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Ešte potrebujeme: bábovkovú formu (Ø 23 cm), papier na pečenie.
- 2
Na prípravu cesta vyšľaháme maslo alebo margarín elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne za stáleho miešania pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ a vajcia. Každé vajce šľaháme na najvyššom stupni po dobu asi ½ minúty. Zmiešame múku, škrob a kypriaci prášok a striedavo s mliekom zašľaháme na strednom stupni dohladka. Cestom naplníme vymastenú a múkou vysypanú formu a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- 3
Elektrická rúra:180°C, Teplovzdušná rúra: 160°C, Plynová rúra: stupeň 3. Doba pečenia: asi 50 minút.
- 4
Bábovku necháme na 10 minútach mierne vychladnúť. Vyklopíme na kuchynskú mrížku a necháme úplne vychladnúť
- 5
Na prípravu náplne pripravíme krémovú náplň s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. 1/3 krému odoberieme na neskoršie použitie.
- 6
Bábovku trikrát pozdĺžne rozrežeme. Každý diel korpusu položíme na podnos a pokvapkáme asi 1 PL rumu (okrem vrchného dielu korpusu). Spojíme krémom a zostavíme bábovku. Povrch bábovky potrieme zvyšnou 1/3 krému
- 7
Na ozdobenie pripravíme obe polevy podľa návodu na obale. Nalejeme striedavo na papier na pečenie tak, aby sa polevy dotýkali a necháme zatuhnúť. Pomocou kávovej lyžičky tvoríme hoblinky a ozdobíme povrch bábovky. Uložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu