Rýchla živánska s klobáskou

anina6 - fotkaanina6, 26. septembra 2012
20 minút
príprava
60-70 minút
na 220 °C

Suroviny

1 kg
3 ks
5 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky si ošúpeme, pokrájame na kocky, umyjeme a pridávame všetky ostatné suroviny. To znamená umytú papriku a paradajky pokrájame na kúsky, porežeme cibuľu a zmiešame so zemiakmi. Klobásku alebo aj špekáčky môžu byť takisto pokrájame na kocky a vmiešame k zemiakom. Pridáme mletú červenú papriku, tak aby bola fajne červená živanka, alebo podľa chuti kto ako chce. osolíme, opopríme, pridáme majoránku, mletý zázvor, trošku čili, vegetu a poriadne všetko premiešame. túto zmes vysypeme na pekáč a pokvapkáme olejom a trošku vody. Zakryjeme alobalom a vo vyhriatej rúre pečieme na 220 stupňov asi hodinku. pred dopečením alobal odkryjeme a necháme pripiecť aspoň 10 minút. podávame s chlebíkom, a môžme aj tatársku na vrch poliať.

Diskusia k receptu

ula2
Podobné robievam aj ja ,je to veľmi dobré .Odporúčam vyskúšať.
evanaaa
Robievam,. len s trochu inými surovinami, dávam aj bravčové pliecko, údenú slaninku na kocočky, pikantnú klobásku, len tú zeleninu nedávam, ani majoránku a zázvor, ale iné koreniny a trochu masti-oleja, lebo klobása a slanina si tuk pustia. Ale neotváram! Skúsila som a všetka dobrá šťava sa mi vyparila, bolo to suché, takže nerobím celkom ako živánsku, ale viac nám to chutí s tým výpekom. Skús aj tak, uvidíš, nie je to zlé.
anina6
verím tomu, že je dobré a šťavnaté. Aj to robievam aj s mäskom ako ty. Ale táto je iná, lebo tá zeleninka jej dodá inú chuť a aj ked ju odkryjem pred koncom na 1o minút zapiect, vôbec nie je suchá, ba práve naopak, je tam kopec šťavy z tej zeleninky aj klobásky. je veľa spôsobov ako pripraviť živvánku, a toto je jeden z nich. ale dakujem za tvoju radu.


bubuayogi
juuuuuj z tohto mi taaaak tecie slina, musi to byt dobrotka, snad si este niekedy v zivote budem moct dopriat taketo vonave fajnoty, ked sa moj cteny zlcnik umudri
anina6
tak veľa zdravia ti prajem, aby si také dobrotky mohla papať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia