Bobaľky -po našim- fotorecept

xlienka - fotkaxlienka, 5. decembra 2011
Bobaľky -po našim- (fotorecept)
Foto: xlienka

..moje úplne prvé, doma robené bobaľky..doteraz ich robievala mamka...makové tie sú naše a musia byť na vianočnom stole

5-6
porcií
135 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
65 g /tuk
 štipka
1 PL
300 ml vlažné
2 PL
1/2 kocky




Postup

  1. 1

    ja som si cesto dala nakysnúť do pekárničky v tomto poradí: vlažné mlieko, roztopený no nie horúci palmarin, soľ, cukor, olej, múka, droždie postup bez pekárničky: všetky suroviny dať do misky, pomôžeme si mixérom, dať nakysnúť. cesto rozdelíme a šúľame a krájame :) my ich máme radi menšie..a hlavne nerozmočia sa na blato...

    Bobaľky -po našim- (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    nahádžeme si ich na plech ktorý si len poprášime polohrubou múkou a aspoň na 15 min. položíme plech aj s bobaľkami na chladné miesto..

    Bobaľky -po našim- (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pečieme vo vyhriatej rúre do zlata..vychladené odložíme do papierového vrecúška a tam si počkajú kým príde na nich čas :) z tejto dávky ich je pol kila

    Bobaľky -po našim- (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

anika62
aj ja ich robim kazdy rok na vianoce ale aspon sede nasobok
alexdidi
Nám zase stačí aj polovičná dávka i keď pri stole nás je nad 10,ale každý chce len tak ochutnať kvôli tradícii....bobaľky si zvládla po prvýkrát na jednotku,určite budú chutiť,ak máte radi.
tinca
aj u nás robili, keď naši žili, ale ja to nemám rada. Môj základ je kapor a kapustnica, ale máš ich super!
xlienka
:) ďakujem..a u nás nesmie chýbať ešte aj bejleš tvarohový to sa je ku kapustnici
marienka44
@Xlienka ,preco aj Palmarin, aj olej? Paci sa mi, ze netreba ich presne ukladat na plech a medzi nimi mastit. aby sa nezlepili. :-)
xlienka
@marienka44 , hlavne preto že to kysnuté cesto ak ho robíš ručne netreba miesiť, jednoducho sa to všetko len vymieša mixérom a nechá vykysnúť :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia