Foto: svetlana9
Náš obľúbený osviežujúci múčnik.
porcií
príprava
na 180-220 °C
Suroviny
2 šálky |
|
1 sáčok |
|
1 šálku |
|
1 kelímok |
|
pol šálky |
|
pol šálky |
|
2 ks |
|
|
|
1 sáčok |
|
Puding : | |
2 sáčky |
|
0,5 litra |
|
3 PL |
|
0,5 litra |
|
1 pohár - zavárané |
|
Postup
-
1
Nachystáme si suroviny.
-
2
Suroviny určené do cesta postupne zmiešame tak, aby sa cesto dalo liať na plech.Plech vyložíme papierom na pečenie.
-
3
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov, asi o 10 minút prestavíme na 180 stupňov a posledných 5 minút na pečenie zdola.
-
4
Na upečenú piškótu poukladáme zavárané marhule.
-
5
Kým sa piškóta pečie, uvaríme puding - do sirupu z marhúľ vlejeme toľko vody, aby sme mali jeden liter. Odlejeme 3 dc a vymiešame v nich 2 pudingové prášky. Do sirupovej vody pridáme 3 polievkové lyžice krištálového cukru. Uvaríme hustý puding.
-
6
Puding vylejeme na koláč s marhuľami - rovnomerne rozotrieme a necháme vychladnúť.
-
7
Krájame väčšie "kocky", aby marhuľka bola v strede porcie. Môžeme ozdobiť šľahačkou.
svetlana9, mas recept pekne spracovany
pekny den vsetkym :-)