Cviklové mafiny so sušenými slivkami

ivocka5 - fotkaivocka5, 24. marca 2012
Cviklové mafiny so sušenými slivkami
Foto: ivocka5

Veľkosť hrnčeka je 200 ml.

12
porcií
15-20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 a 1/2 hrnčeka-uvarená alebo surová
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
3 ks
1 a 1/2 hrnčeka
1 a 1/2 ČL
štipka
štipka
3/4 ČL
 alebo maslo na vymastenie formičiek
 bez kôstok




Postup

  1. 1

    Cviklu ošúpeme a najemno nastrúhame.

  2. 2

    V miske zmiešame jogurt, olej a cukor. Pridáme zľahka rozšľahané vajíčka. V ďalšej nádobe zmiešame múku, prášok do pečiva a koreniny. Do suchých surovín primiešame "jogurtovú zmes" a nastrúhanú cviklu. Nakoniec pridáme nakrájané sušené slivky. Slivky môžme predtým namočiť do vody, aby zmäkli. Ja som tieto mafiny piekla neplánovane, takže slivky som namočila asi len na 10 minút :-)

  3. 3

    Formu na mafiny vymastíme a jamky (košíky) naplníme cestom. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút pri 180°C. Mafinky vynikajúco rozvoniavajú a rovnako dobre chutia :-) Pre mňa zatiaľ najlepšie mafiny, aké som piekla :-)))

Diskusia k receptu

adkas
zaujimavy recept. Uz som sa stretla s cviklovou tortou, ale muffiny su pre mna novinkou.
ivocka5
@adkas , ja som sa aj "bála" do nich púšťať, robila som ich len z polovičnej dávky, ak by nám náhodou nechutili, ale nakoniec sme ich zjedli veľmi rýchlo :-)
vrbovcjanka
Tie mafinky vyzerajú výborne, tie sušené slivky tam musia byť skvelé... zaujímavé spojenie chutí :-) Mám 2 cvikle v chladničke, možno ešte dnes vyskúšam :-)
ivocka5
@vrbovcjanka , rozmýšľala som, či mám pridať do mafinov vlašské orechy alebo sušené slivky, ale tie slivky sa mi viac pozdávali :-) boli fakt skvelé :-) keď ich vyskúšaš, tak mi daj určite vedieť, som zvedavá na tvoj názor :-) či ti budú chutiť :-) alebo ti ich niekedy upečiem ja :-)
@izabella929 , naozaj boli výborné :-)
zenfira
Prave som ich dorobila a ochutnala, celkom zaujimave, nabuduce tusim pridam k slivkam aj tie orechy ;-)
veronim
tieto mafiny su fakt supeeer.... odporucam kazdemu :-)
aaadusik
sú úžasné :-) dnes som špekulovala, čo spraviť s cviklou, tak mi tento receptík prišiel vhod.. muffinky sú krásne - farebné, voňavé, chutné, mňam :-)
citroen
mafiny upečené,ochutnané-výborné.Nemal som biely jogurt,tak som tam dal ochutený a chutilo to výborne.Jedna moja rada:nepečte ich v papierových bielych košíčkoch-cesto sa na ne veľmi lepí.Ja som polovicu piekol v silikonových a krásne išli vyklopiť a tie v papierových nechceli ísť von.Mne z tejto dávky vyšlo 18 kusov




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia