Foto: ivocka5
Veľkosť hrnčeka je 200 ml.
12
porcií
porcií
15-20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1 a 1/2 hrnčeka-uvarená alebo surová |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
3 ks |
|
1 a 1/2 hrnčeka |
|
1 a 1/2 ČL |
|
štipka |
|
štipka |
|
3/4 ČL |
|
alebo maslo na vymastenie formičiek |
|
bez kôstok |
|
Postup
-
1
Cviklu ošúpeme a najemno nastrúhame.
- 2
V miske zmiešame jogurt, olej a cukor. Pridáme zľahka rozšľahané vajíčka. V ďalšej nádobe zmiešame múku, prášok do pečiva a koreniny. Do suchých surovín primiešame "jogurtovú zmes" a nastrúhanú cviklu. Nakoniec pridáme nakrájané sušené slivky. Slivky môžme predtým namočiť do vody, aby zmäkli. Ja som tieto mafiny piekla neplánovane, takže slivky som namočila asi len na 10 minút :-)
- 3
Formu na mafiny vymastíme a jamky (košíky) naplníme cestom. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút pri 180°C. Mafinky vynikajúco rozvoniavajú a rovnako dobre chutia :-) Pre mňa zatiaľ najlepšie mafiny, aké som piekla :-)))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@izabella929 , naozaj boli výborné :-)