Dupľovaný slivkový koláč
Foto: helena10
Chuťou podobný kysnutému koláču. Nenáročné pečenie s chutným výsledkom. Hrnček má objem 250 ml.
Suroviny
Cesto: | |
2 hrnčeky |
|
štipka |
|
5 PL |
|
1 PL |
|
nastrúhaná |
|
1 bal. |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
50 ml (13 %) |
|
Okrem toho: | |
600 g čerstvé |
|
1 bal. |
|
(kryštálový) |
|
Postup
-
1
V miske zmiešam metličkou suché ingrediencie. Pridám k ním tekuté suroviny aj poldecák medoviny a poriadne vymiešam na cesto hustejšej konzistencie.
- 2
Polovicu cesta rozotriem na vyšší okrúhly plech s priemerom 23 cm, ktorý som si vopred vystlala papierom na pečenie. Na cesto rozsypem tretinu až polovicu očistených a na drobné kocky nakrájaných sliviek. Zakryjem ich komplet druhou polovicou cesta. Na vrch cesta husto rozložím zostávajúce slivky. Rukou ich jemne zatlačím do cesta, posypem trstinovým alebo kryštálovým a škoricovým cukrom podľa vlastnej chuti a kyslosti sliviek.
- 3
Upečiem za 35-40 minút vo vyhriatej rúre na 180 stupňov. Kontrola špajľou. Pečte podľa svojej rúru.
- 4
Upečený nechávam vychladnúť. Dobrú chuť!
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
- Dá sa niečim nahradiť bylinková medovina? Nepoznám ju a neplánujem ju kupovať.
- Koláč je zospodu pekne vypečený, má peknú kôročku, ale medzi vrstvami sliviek je cesto akési biele. Je to len osvetlením, alebo niečo iné? Nerozumiem tomu.