Foto: mramar
Hoci nie som veľkým propagátorom zdravej výživy, občas, keď ma hryzie svedomie, vymyslím si nejakú zdravšiu alternatívu tak, ako tieto slané palacinky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 ml |
|
1 ks |
|
170 g |
|
štipka |
|
200 g |
|
2 lyžice |
|
1 lyžička |
|
1 lyžica |
|
1 ks |
|
|
|
1 strúčik |
|
2 ks väčšia |
|
strúhaný |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Najprv si nakrájame tofu na menšie kúsky - cca 1x2 cm, dáme do misky a ochutíme sójovou omáčkou, grilovacím alebo iným korením, olivovým olejom a premiešame. Necháme odležať aspoň 1 hodinu, aby tofu "nabralo" chuť.
- 2
Z mlieka, múky, vajíčka a soli urobíme zmes a upečieme klasické palacinky (niekedy viem pridať do cesta aj trochu minerálky a oleja, aby boli kyprejšie)
- 3
Baklažány nakrájame na tenšie krúžky (cca pol cm), posolíme a necháme aspoň pol hodiny vypotiť. Kuchynskou utierkou vypotenú vodu odsajeme. Baklažány na troške olivového oleja ugrilujeme do hneda (najlepšie na grilovacej panvici). Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu (podľa chuti) a popučený cesnak. Nedávam ho veľa, aby neprerazil chuť, ale určite na baklažán patrí. Môžeme ho ešte nakoniec ochutiť provensálskymi bylinkami alebo bazalkou.
- 4
Druhú (väčšiu) cibuľu pokrájame na plátky a orestujeme na olivovom oleji. Pridáme ochutené tofu, krátko opražíme a podlejeme troškou vody. Necháme iba krátko prevrieť a nakoniec pridáme ugrilovaný baklažán, ktorý sme ešte pokrájali na menšie kúsky.
- 5
Palacinky naplníme orestovanou zmesou tofu a baklažánu a preložíme.
- 6
palacinky posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť na pol minútky do mikrovlnky. Dozdobíme zeleninou - paradajkou, paprikou, šalátom a pod. Pre tých, čo nemusia až také diétne - môžete pridať navrch lyžičku tatárskej omáčky
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu