Slané palacinky s tofu

mramar - fotkamramar, 6. decembra 2011
Slané palacinky s tofu
Foto: mramar

Hoci nie som veľkým propagátorom zdravej výživy, občas, keď ma hryzie svedomie, vymyslím si nejakú zdravšiu alternatívu tak, ako tieto slané palacinky.

2 - 4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 ml
1 ks
170 g
štipka
200 g
2 lyžice
1 lyžička
1 lyžica
1 ks
1 strúčik
2 ks väčšia
strúhaný
na ozdobu




Postup

  1. 1

    Najprv si nakrájame tofu na menšie kúsky - cca 1x2 cm, dáme do misky a ochutíme sójovou omáčkou, grilovacím alebo iným korením, olivovým olejom a premiešame. Necháme odležať aspoň 1 hodinu, aby tofu "nabralo" chuť.

  2. 2

    Z mlieka, múky, vajíčka a soli urobíme zmes a upečieme klasické palacinky (niekedy viem pridať do cesta aj trochu minerálky a oleja, aby boli kyprejšie)

  3. 3

    Baklažány nakrájame na tenšie krúžky (cca pol cm), posolíme a necháme aspoň pol hodiny vypotiť. Kuchynskou utierkou vypotenú vodu odsajeme. Baklažány na troške olivového oleja ugrilujeme do hneda (najlepšie na grilovacej panvici). Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu (podľa chuti) a popučený cesnak. Nedávam ho veľa, aby neprerazil chuť, ale určite na baklažán patrí. Môžeme ho ešte nakoniec ochutiť provensálskymi bylinkami alebo bazalkou.

  4. 4

    Druhú (väčšiu) cibuľu pokrájame na plátky a orestujeme na olivovom oleji. Pridáme ochutené tofu, krátko opražíme a podlejeme troškou vody. Necháme iba krátko prevrieť a nakoniec pridáme ugrilovaný baklažán, ktorý sme ešte pokrájali na menšie kúsky.

  5. 5

    Palacinky naplníme orestovanou zmesou tofu a baklažánu a preložíme.

    Slané palacinky s tofu - obrázok 5
  6. 6

    palacinky posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť na pol minútky do mikrovlnky. Dozdobíme zeleninou - paradajkou, paprikou, šalátom a pod. Pre tých, čo nemusia až také diétne - môžete pridať navrch lyžičku tatárskej omáčky

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia