Foto: kecemis
Pretoze je to niekedy nuda pripravovat kazde rano sandwich, pripravil som si tento salat. V tomto recepte som pouzil cumin. Pomozte mi ako sa to Zobraziť celý popisPretoze je to niekedy nuda pripravovat kazde rano sandwich, pripravil som si tento salat. V tomto recepte som pouzil cumin. Pomozte mi ako sa to da prelozit do slovenciny. V slovniku hovoria o rasci, ale ta ma inu chut a vonu.
porcie
príprava
Suroviny
3 PL |
|
2 PL |
|
1-2 ks strúčik |
|
1/4 KL |
|
1/4 KL korenie |
|
540 ml |
|
170 ml alebo kúsky |
|
1/2 ks |
|
2/3 hrnček |
|
2/3 hrnček |
|
1 hrnček cerstve |
|
3 PL lítsky čerstvé |
|
Postup
-
1
V mise si zmiesam citronovu stavu, olivovy olej ( moze byt kombinovany so sezamovim olejom v pomere 1:1), cesnak, sol, korenie. Potom pridam fazulu zbavenu nalevu ( ja som tentokrat pouzil varenu ciernu fazulu), tuniaka posekaneho na drobne kusky bez nalevu. Dobre premiesat.
- 2
Pridam papriku posekanu na drobne kusky, uhorku nakrajanu priblizne 1x1cm, odstavenu kukuricu a nakoniec cerstve listky maty nasekane na drobno. Zmes dobre premiesat a nehat aspon hodinu postat, najlepsie na chladnom mieste najlepsie v chladnicke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@Kecemis ,a grandmu si nevsimaj ona nevie varit len kritizovat.
Šalát vyzerá pestrý a prudko jedlý. :-)