
Prepelice na pytliacky spôsob
Kuchynsky upravené prepelice umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme a okoreníme. V olivovom oleji rozmiešame...

Plnený baklažán
Jednoduche, velmi chutne jedlo, ktore sa da pripravit vzdy s malymi obmenami :-)

Domažlický bacán – přílohová bramborová placka
K vytvoření tohoto receptu mě inspirovala poznámka u hesla Bacán v etnologickém časopisu Český lid z roku...

Šumavská hovädzia pečienka
Pripravené hovädzie mäso prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme a spoločne s nadrobno pokrájanou cibuľou opražíme na...

Gomboce od oka
Tento názov som zdedila. Čo si pamätám, vždy sme ich tak volali. Možno v každom regióne...

Paradajková kapusta
Nakrájanú kapustu dáme do hrnca, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a zalejeme trochou vody.

Špenátové palacinky s tvarohovou plnkou
Ak sa vám žiada mať na tanieri niečo farebné a zdravé, nech sa páči, ponúkame...

Citrónovo-makové rezy s mascarpone krémom (forecept)
Na tento víkend som upiekla citrónovo-makové rezy s krémom z mascarpone.

Pascualina
Tento tradičný slaný koláč, plnený mangoldom alebo špenátom s vajíčkami a ricottou, s...

Čokoládový koláč z alobalovej formy
Tento koláč som vymyslela po jednej vtipnej príhode. Pôvodne som chcela ísť robiť poschodovú tortu, ...

Chrenový šalát z údeného mäsa a fazuľky
Údené mäso, sterilizovanú uhorku a kapiu nakrájame na rezance. Fazuľku uvaríme v osolenej vode...

Ryba v jogurtovej omáčke
Rybie filé umyjeme a trochu vysušíme. Cesnak a cibuľu ošúpeme a najemno nasekáme.

Jednoduchá focaccia, ktorú si môžete doladiť podľa svojej chuti
Čerstvo upečený taliansky osúch chutí fantasticky.

Mňam žemľovka
Túto super žemlovku majú v našej rodine veľmi radi tak sa s ňou podelím s vami...

Mrkvovo-zemiaková baba
Načrela som do výstrižkov. Minule ma tu niekto naštartoval v diskusii, tak poriadkujem s...

Mušle po námornícky
Na oleji orestujeme cesnak, mladú cibuľku, stonkový zeler a očistené mušle. Zalejeme vínom, ...

Chvost homára - Lobster tail
Moje oblubene letne jedlo z cerstvych chvostov morskeho raka (v preklade homara).

Vietnamské jarné rolky podľa Martina Nikodýma
Známeho moderátora Martina Nikodýma baví ázijská kuchyňa. Rád si napríklad pochutná na takýchto rolkách.

Zemiakový šalát - októbrový
Viem – každý robí ten svoj „najsamlepšejší“ a každá líška svoj chvost chváli! Do množstva uverejnených a...

Môj bazový sirup
Ten najlepší bazový sirup ako od babičky, ktorý spríjemní každé letné posedenie na terase je ako inak ten môj :)...

Škoricové gnocchi
Gnocchi nemusia byť pripravené len naslano, ale pochutnať sa dá aj na sladkej verzii.

Orechovo-čokoládové tortičky bez múky
Posledných pár rokov sa snažím k sviatkom pripraviť vždy aj aspoň o kúsok zdravšie maškrty - tieto...

Pohánkové rizoto so šampiňónmi a s pečenými cherry paradajkami
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom.

Zákusok pre milovníkov čokolády
Tento recept bola čistá improvizácia pre dámu s bezlepkovou a bezlaktózovou diétou.

Grilovaná mix zelenina
Baklažán a cuketu nakrájame na plátky, šampiňóny a cibuľu na polovice.
Všetky jedlá
Suroviny od A do Z
Polievky
Mäso a hydina
Bezmäsité jedlá
Koláče a dezerty
Torty
Cestoviny
Nátierky
Bylinky