Baranina v jogurtovej omáčke fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 22. júna 2014
Baranina v jogurtovej omáčke (fotorecept)
Foto: dvorka

Baranie alebo jahňacie mäso ktoré "nevonia" baraninou a nie je mastné mám od bratranca ktorý chová niekoľko druhov oviec.

40 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

 so stehna
 podľa chuti
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Ak je mäso s kosťami a blanami najskôr odblaním a vykostím ostrým nožom.

    Baranina v jogurtovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kusy mäsa som umyla a osušila. Pretože som mala niekoľko kusov, nie v celku, nakrojila som tieto kusy na väčšie rezne. Popichala vidličkou z oboch strán a potom posolila.

    Baranina v jogurtovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso som si rozložila a posypala pomletým korením na stejky. Poukladala som nakrájané plátky cesnaku a zakryla ďalšími plátkami mäsa. Urobila som si dve takpovediac rolády ktoré som pozväzovala dokopy špagátikom. Ak je mäso vcelku, môže sa rozrezať na väčší plát, okoreniť, pocesnakovať a potom zrolovať a zviazať.

    Baranina v jogurtovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na panvici som si rozohriala masť a mäso som postupne zo všetkých strán opiekla.

    Baranina v jogurtovej omáčke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do tlakového hrnca som dala obe rolády, asi 2,5 dl vody, pridala som nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler a cibuľu s cesnakom ktoré som podusila na panvici vo výpeku s trochou vody.

    Baranina v jogurtovej omáčke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dusila som 45 minút. Tlakový hrniec ušetrí polovicu času, preto v kastróle treba dusiť 90 - 120 minút. Mäso som vybrala a nechala trochu ochladiť, aby som mohla dať dole špagát.

    Baranina v jogurtovej omáčke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do misky treba dať jogurt, hladkú múku a dobre premiešať aj s trochou vývarovej šťavy. Dobre premiešané sa vleje do šťavy v hrnci a nechá povariť. Omáčka by mala byť mierne hustá.

    Baranina v jogurtovej omáčke (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Príloha k mäsu s omáčkou môže byť podľa chuti. Cestoviny, halušky, knedle, kto čo má rád.

    Baranina v jogurtovej omáčke (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu