Baranina v jogurtovej omáčke fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 22. júna 2014
Baranina v jogurtovej omáčke (fotorecept)
Foto: dvorka

Baranie alebo jahňacie mäso ktoré "nevonia" baraninou a nie je mastné mám od bratranca ktorý chová niekoľko druhov oviec.

40 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

 so stehna
 podľa chuti
 podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ak je mäso s kosťami a blanami najskôr odblaním a vykostím ostrým nožom.

    Baranina v jogurtovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kusy mäsa som umyla a osušila. Pretože som mala niekoľko kusov, nie v celku, nakrojila som tieto kusy na väčšie rezne. Popichala vidličkou z oboch strán a potom posolila.

    Baranina v jogurtovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso som si rozložila a posypala pomletým korením na stejky. Poukladala som nakrájané plátky cesnaku a zakryla ďalšími plátkami mäsa. Urobila som si dve takpovediac rolády ktoré som pozväzovala dokopy špagátikom. Ak je mäso vcelku, môže sa rozrezať na väčší plát, okoreniť, pocesnakovať a potom zrolovať a zviazať.

    Baranina v jogurtovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na panvici som si rozohriala masť a mäso som postupne zo všetkých strán opiekla.

    Baranina v jogurtovej omáčke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do tlakového hrnca som dala obe rolády, asi 2,5 dl vody, pridala som nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler a cibuľu s cesnakom ktoré som podusila na panvici vo výpeku s trochou vody.

    Baranina v jogurtovej omáčke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dusila som 45 minút. Tlakový hrniec ušetrí polovicu času, preto v kastróle treba dusiť 90 - 120 minút. Mäso som vybrala a nechala trochu ochladiť, aby som mohla dať dole špagát.

    Baranina v jogurtovej omáčke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do misky treba dať jogurt, hladkú múku a dobre premiešať aj s trochou vývarovej šťavy. Dobre premiešané sa vleje do šťavy v hrnci a nechá povariť. Omáčka by mala byť mierne hustá.

    Baranina v jogurtovej omáčke (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Príloha k mäsu s omáčkou môže byť podľa chuti. Cestoviny, halušky, knedle, kto čo má rád.

    Baranina v jogurtovej omáčke (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: