Bravčové kotlety s kuskusom

podravka - fotkapodravka, 1. januára 2017
Bravčové kotlety s kuskusom
Foto: podravka

Komerčný recept
Spojte chutné kotlety s kuskusom, posypte to lupienkami mandlí a mätou a podávajte zaujímavú a netradičnú kombináciu napríklad aj dnes na obed.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

800 g
1 PL
10 g
2 PL
pár lístkov
200 g
70 g
niekoľko kvapiek

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kotlety posypeme Podravka ochucovadlom pikant, votrieme do mäsa a necháme postáť približne 15 minút.

  2. 2

    Na rozpálenom oleji opečieme kotlety z oboch strán dozlata. Pridáme balsamico, premiešame a dusíme za stáleho podlievania malým množstvom vody.

  3. 3

    Nakoniec pridáme maslo, necháme kotlety krátko na ohni a potom ich vyberieme z panvice.

  4. 4

    Do panvice pridáme cibuľku nakrájanú na malé kúsky, necháme ju speniť, zamiešame a zložíme z ohňa.

  5. 5

    Kuskus zalejeme vriacou vodou, pridáme trošku soli, premiešame, prikryjeme a necháme postáť približne 5 minút.

  6. 6

    Potom kuskus premiešame vidličkou, necháme chvíľku vychladnúť, pridáme natrhaný feta syr a zľahka premiešame.

  7. 7

    Kuskus naložíme na tanier, pridáme kotlety, prelejeme cibuľkou, posypeme lupienkami mandlí a mätou a podávame.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: