Foto: dorina
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme cesto: Zmäknutý rastlinný tuk pokrájame do kuchynského robotu. Pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom,150 gramov práškového cukru, 4 žĺtky a dáme vypracovať cesto. Keď sa hmota spojí vypneme robot. Približne tretinu cesta odoberieme, urobíme si bochník, zavinieme do fólie a odložíme aspoň na 30 min. do chladničky.
- 2
Zo zvyšku cesta si urobíme bochník, ktorý následne rozvaľkáme na pomúčenej doske a preložíme na papierom na pečenie vystletý plech strednej veľkosti.
- 3
Jablká umyjeme, ošúpeme a nastrúhame si ich nahrubo. Vyžmýkame prebytočnú štavu a navrstvíme na cesto. Posypeme podľa chuti mletou škoricou.
- 4
Zo 4 bielkov a 150 gramov práškového cukru si vyšľaháme tuhý sneh, ktorý navrstvíme na strúhané jablká. Na sneh nahrubo nastrúhame zvyšné cesto z chladničky. Koláč pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov. Po vychladnutí sa dá pekne pokrájať, no my málokedy vydržíme, kým vychladne.
- 5
Ešte spomeniem, že ak sú jablká sladšie pridávam menej práškového cukru. Výborný koláčik. Odporúčam vyskúšať.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/baronkin-jablkovy-paj-fotorecep...