Mala som už veľa receptov na muffiny ale , len tento jeden ostal u nás obľúbený . Musím ich robiť každý týžden a to Zobraziť celý popisMala som už veľa receptov na muffiny ale , len tento jeden ostal u nás obľúbený . Musím ich robiť každý týžden a to z dvoch dávok , naozaj sa oplatí vyskúšať... rýchle , jednoduché a vynikajúce... je naozaj tak jednoduchý , že už ho robí sám moj 10 ročný syn , moje deti ich milujú ....

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
300 g
125 g
4
250 ml
1
1
z 1/2 citrona
 trochu
 štipka
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    pripravíme si všetky suroviny

    Muffiny - obrázok 1
  2. 2

    Vajcia s cukrom a s vanilkou vyšlaháme do penista .

    Muffiny - obrázok 2
  3. 3

    Postupne pridáme všetky suroviny , začneme od masla, smotanu , múku s kypriacim a solou , citron a až uplne na koniec dáme hrozienka a nasekanú čokoládu .

    Muffiny - obrázok 3
  4. 4

    Ak je cesto príliš tuhé može sa pridať asi 1 dcl mlieka a pomocou 2 lyžíc dávkujeme do 3/4 košíčka a dáme piecť . Pečie sa pri 180 stupnoch asi 20 minút . prajem dobrú chuť :-)

    Muffiny - obrázok 4

Diskusia k receptu

3sandra3
4 porcie, to myslíš zrejme štyri plechy muffínkové,,, že...
mataliptak
no z jednej dávky sú asi 2 a pol plechy ale ja stále robím aspon z dvoch dávok tak mám 5 plechov :-)) a za pár hodín je po nich u nás :-))
3sandra3
no to verím.... ani sa nečudujem,,,u nás je to rovnako,,,tiež rýchlo zmiznú z taniera
nika72
sú úžasné...už sú v KK...to sa robí s takým pomocníkom...o)
snehurka1
skúšala som vela receptov na muffiny,nie každy bol dobrý,tento vyzera perfektny,odksúšam a všimla som si že máš stroj na miesenie,po takom túžim aj ja,musím si ho už zadovážiť.
snehurka1
skúšala som vela receptov na muffiny,nie každy bol dobrý,tento vyzera perfektny,odksúšam a všimla som si že máš stroj na miesenie,po takom túžim aj ja,musím si ho už zadovážiť.
mataliptak
ano ja som tiež skúšala vela receptov a len tento jeden ostal , je fakt vynikajúci a kto ich u mna jedol tak si pýtal recept , a už ich piekli aj v škole lebo všetkým deťom chutili ked ich niesol syn do školy spolužiakom ochutnať :-D ja som tiež pár krát dala aj lieskovce ale mám aj babku , ktorá ich nemá čím pohrýsť :-DD takže ich už nedávať ... stačí nám plno čokolády a hrozienok :-)
mataliptak
Marienka ano ja mám dva plechy s 12-timi jamkamy , vieš keby som mala so 6-timi tak by somich piekla pekných pár hodín , ked niekedy robím aj 3-4 dávky :-D
tothka
Tieto muffinky vyzerajú dobre, skúsim aj ja
cica2
lákavé a krásne muffinky! A pomocník tiež nemá chybu, deti velmi radi pomáhajú:))
yanah
vyzerajú super ... muffinky pečiem často ... ukladám a niekedy vyskúšam ...
mataliptak
Dievčatá vyskúšajte sú vynikajúce , nebudete iné robiť len tieto :-)
mamaka
Ja ich dnes pečiem dcérke k narodeninám zajtra do škôlky, akurát su v trúbe verím, že odskúšané je vždy dobré..:-)
atari89
vcera som ich robila, ako kolacik su vyborne, ale nie su to originalne muffiny.. ale urcite ich budem robit este niekedy, milujem kombinaciu cokolady a hrozienok :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia