Pivové kuriatko

igurman - fotkaigurman, 8. februára 2013
Pivové kuriatko
Foto: igurman

Kuracie recepty sú veľmi obľúbené. Keďže som mal doma kuracie stehná a "Radler" - citrónové pivo, bolo rozhodnuté. Výsledok je hodný odporúčania.:-))

6
porcií
20 minút
príprava
105 minút
na 160 °C

Suroviny

1,5 kg
0,5 l
15 g
5 strúčikov
125 g
3 PL
1 ČL
2 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná nasolíme. Na spodok pekáča dáme na plátky nakrájané maslo. Na to poukladáme kuracie stehná. V miske si pripravíme z medu, posekaného rozmarínu, zázvoru a cesnaku omáčku,

    Pivové kuriatko - obrázok 1
  2. 2

    ktorou dobre potrieme kuracie stehná. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a vložíme pekáč. Pečieme nezakryté 20 minút. Potom zalejeme pivom a zakryjeme. Teplotu znížime na 160 stupňov. Zakryté pečieme 1 hodinu. Po hodine pečenia odokryjeme a vlastným výpekom podlievame kuracie stehná. Dopekáme 25 minút. Podlievame každých 8 minút.Nech máme kožu pekne chrumkavú. Hotovo!

    Pivové kuriatko - obrázok 2
  3. 3

    Podávame s ryžou, ktorú pripravíme na červenej cibuli a petržlenovej vňati. Prajem dobrú chuť iGurman

    Pivové kuriatko - obrázok 3

Diskusia k receptu

frezia
Vyzera to velmi zaujimavo,ale stehna pecies skoro 2 hodiny? Na stehna staci 45 minut na 200 °C,Su mäkkucke a krasne pripecene.
igurman
To áno stačilo by, ale teplotu znižuješ na 160 stupňov. A "mäsko" pečené pri nižšej teplote potom krásne odpadáva od kosti! Skúste to takto a uvidíte:-)
frezia
Stehna su velmi rychle hotove,uz po 45 minutach mäso odpadava od kosti.
Ja mam rada ,ked si mäso zachova aj konzistenciu,ked nie je uz rozvarene. Ale pravda,kazdy ma rad nieco ine.
dodo46
@frezia
ale pri tomto dobrom recepte po dvoch hodinách nemáš žiaden odpad, lebo aj kosti sú výborné mäkučké.
sany11
vyzerá to velmi dobre,len neviem si predstavit tu chuť a práve to ma láka a vyskúšam.
jozka2
no ,kazdy si moze piect po svojom, ale recept je zaujimavy.
sai69
tak to teda je zaujímavý, ukladám do kk :)
babidka
Ak je to kurca z domaceho chovu , tak potrebuje dlhsie pecenie . Kuracie stehna ktore su " rychlovykrmne " z velkochovov maju ovela vyssi obsah vody v sebe a preto sa upecu ovela skor . @igurman ma pravdu aj v tom , ze na nizsej teplote sa kuriatko udusi /upecie lepsie , je stavnatejsie .
igurman
V tomto prípade treba zabudnúť na starú formu pečenia, že "BUM" dám na plech krehčené kuracie stehná, dám na 200 stupňov a za 40 minút hotovo. Tu je spojené pečenie s dusením. Tá chuť piva musí prejsť až do špiku kosti! Nebojte sa!
Nechajte nech si tie stehná trošku užíjú aj tú omáčku :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia