Foto: igurman
Kuracie recepty sú veľmi obľúbené. Keďže som mal doma kuracie stehná a "Radler" - citrónové pivo, bolo rozhodnuté. Výsledok je hodný odporúčania.:-))
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Kuracie stehná nasolíme. Na spodok pekáča dáme na plátky nakrájané maslo. Na to poukladáme kuracie stehná. V miske si pripravíme z medu, posekaného rozmarínu, zázvoru a cesnaku omáčku,
-
2
ktorou dobre potrieme kuracie stehná. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a vložíme pekáč. Pečieme nezakryté 20 minút. Potom zalejeme pivom a zakryjeme. Teplotu znížime na 160 stupňov. Zakryté pečieme 1 hodinu. Po hodine pečenia odokryjeme a vlastným výpekom podlievame kuracie stehná. Dopekáme 25 minút. Podlievame každých 8 minút.Nech máme kožu pekne chrumkavú. Hotovo!
-
3
Podávame s ryžou, ktorú pripravíme na červenej cibuli a petržlenovej vňati. Prajem dobrú chuť iGurman
Ja mam rada ,ked si mäso zachova aj konzistenciu,ked nie je uz rozvarene. Ale pravda,kazdy ma rad nieco ine.
ale pri tomto dobrom recepte po dvoch hodinách nemáš žiaden odpad, lebo aj kosti sú výborné mäkučké.
Nechajte nech si tie stehná trošku užíjú aj tú omáčku :-)