Zemiakové pagáče

gabrielag - fotkagabrielag, 22. júla 2013

Recept od maminej kolegyne. :-) Z jedného kila múky uznajte je toho veľa, ale stačí jeden večer a všetko je FUČ . Odporúčam ;)

60 minút
príprava
10 minút
na 195 °C

Suroviny

1 kg
200 ml
1 kocka
5 čl
2 ks
1 ks
podľa chuti
600 ml




Postup

  1. 1

    Vypracujeme cesto (múka, olej, mlieko, kvasnice, soľ )

  2. 2

    Cesto rozvalkáme a nastrúhame varený zemiak a 1/2 CERY.

  3. 3

    Cesto preložíme ako lístkové. Necháme pokysnúť 20 min.

  4. 4

    Potom opakujeme od bodu 2. Cesto rozvalkáme postrúhame druhý varený zemiak a 1/2 CERY. Preložíme cesto ako lístkové a rozvalkáme. Vykrajujeme kolieska, štvorce,.. Dáme do trúby a pečieme.

Diskusia k receptu

1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Poznám, sú veľmi dobré.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia